25 lip 2022
VODOVOD BALLERS Timski duh, ljubav prema sportu i glad za pravom košarkom
LIKAR Krombacher

VODOVOD BALLERS Timski duh, ljubav prema sportu i glad za pravom košarkom

Napokon! Sutra kreće nova sezona zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher. Sezonu 2021./22. u 10 sati na Višnjiku (bez gledatelja) otvorit će Veterani Puntamike i Preko, dok od 11:30 igraju Adriatic Zadar i Vodovod Ballersi. Od spomenute četiri momčadi, za predstaviti nam je ostala još posljednja.

Prva sezona LIKAR-a za momčad Vodovod Ballersa išla je kao u bajci sve do samog kraja. Spremni i puni motiva lakoćom su se obračunavali s ostalim momčadima i neporaženi dočekali posljednje kolo i derbi protiv veterana Puntamike. Nakon što su na poluvremenu imali prednost od 20 razlike, malo tko je mogao pomisliti da će tu stvari krenuti nizbrdo. Ali…

Dogodio se pad u drugom poluvremenu i poraz, čime im je izmaklo i prvo mjesto u ligaškom dijelu natjecanja. U polufinalu su Vodovod i Vrsi odigrali epski triler sa čak tri produžetka, u kojemu su Vršani na kraju bili sretniji i spretniji, dok su “Ballersi” ostali praznih ruku i pognute glave.

Međutim, radi se o momčadi koja je zajedno već dugi niz godina i krasi je prije svega momčadski duh, ljubav prema sportu i otvorenost za sve obožavatelje košarke pa će sigurno svojim djelovanjem i dalje služiti kao uzor novonastalim klubovima. Ponosno će istaknuti da su uspješno kroz svoje termine rehabilitirali i osvježili masu igrača koji su bili gladni prave košarke, ali ju nisu imali gdje igrati, a najveće komplimente dobivaju od igrača koji se uvijek rado odazovu pozivu na termin iako igraju i treniraju košarku na većoj razini od amaterske. I premda danas neki brane boje drugih klubova, svi se oni osjećaju kao dio Vodovod Ballersa i zauvijek su njihovi košarkaški prijatelji.

Oslabljeni odlascima i ozljedama te stariji godinu dana, u ovu sezonu ulaze bez rezultatskog imperativa, ali poanta njihovog postojanja nikad nije ni bila naganjanje pobjeda. Prije svega, naglasak stavljaju na kvalitetno i redovito druženje na parketu, sportski načina života kao i odgovorno i kulturno ponašanje na terenu uz poštivanje suigrača, protivnika i sudaca. LIKAR Krombacher ligu vide kao izvrsno mjesto za promicanje tih vrijednosti i trudit će se da i dalje u što boljem pogledu doprinose razvoju lige koja je istinski blagoslov za sve ljubitelje košarke naše županije.

Vodovod Ballers

Dražen Ban

Luka Banovac

Mate Dragičević

Frane Gospić

Ivan Marić

Šime Blaslov

Marin Pulja

Alen Kucelin

Karlo Šokota

Tomislav Glavan

Tomislav Bljaić

Ante Atelj

Vedran Bosnić

Andro Burčul

Luka Vukoša

Tomislav Bilić

Šime Klapan

Marko Maduna

Niko Banovac

Darko Melnik