16 kol 2022
VLADIMIR ANZULOVIĆ: “Ova pobjeda je nagrada igračima za odličan rad”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

VLADIMIR ANZULOVIĆ: “Ova pobjeda je nagrada igračima za odličan rad”

“Želim istaknuti veliku borbu svojih igrača od početka do kraja. Otkada sam došao u klub rade zaista odlično. Možda je to glupo zvučalo nakon što smo jedva dobili Alkara kod kuće, ali zaista su dobri i ova im je pobjeda došla kao nagrada. Zaslužili su to”, rekao je Vladimir Anzulović, trener Zadra, nakon pobjede na gostovanju kod Cibone u Zagrebu u 9. kolu HT Premijer lige.

Sama utakmica bila je neizvjesna do kraja.

– Volio bih da smo je malo mirnije priveli kraju, ali Cibona je u završnici pogodila dvije trice i zaprijetila. Zapravo, cijelo vrijeme su bili šuterski vrlo raspoloženi, posebno Mateo Drežnjak. Mi smo imali određenih problema, jer smo prije utakmice ostali bez Martina Junakovića, koji sjajno radi i puno nam znači, a i Paponja je igrao pod temperaturom. Zato još jednom sve pohvale dečkima, ovo je njihova pobjeda.

Iz zadarske perspektive, uvijek je slatko pobijediti Cibonu. Sada je to osjetio i Anzulović.

– Svi znamo što Cibona znači Zadru i Zadar Ciboni. Nema tu puno foliranja, sretan sam.

Za dva dana na Višnjik stiže Crvena zvezda. Što Zadar može u toj utakmici?

– Vidjet ćemo. Nadam se samo zdravlju i ovakvom kontinuitetu rada i treninga.

Zadovoljan nakon pobjede u Zagrebu bio je i kapetan Zadra Dominik Mavra.

– Derbi je uvijek derbi i sigurno da nam ova pobjeda puno znači, naročito nakon lošeg ulaska u sezonu. No, sada smo potpuno drugačija momčad. Znali smo kako Cibona igra i koje su njihove napadačke kvalitete, dobro smo se pripremili i obranom razbili njihov ritam. To je bio ključ pobjede – rekao je Mavra.