04 pro 2021
Pobjede zadarskih klubova u skupini B Prve ženske košarkaške lige I Zadar i Zadar plus za sada samo u plusu
Košarka

Pobjede zadarskih klubova u skupini B Prve ženske košarkaške lige I Zadar i Zadar plus za sada samo u plusu

Nakon odigrana dva kola Prve ženske košarkaške lige – skupine B, ŽKK Zadar i ŽKK Zadar plus su i dalje bez poraza. Nakon što su prošle sezone košarkašice Zadra ispale iz Premijer lige, stigle su u ligu u kojoj ipak mogu biti konkurentnije, s obzirom na to da igraju s izuzetno mladom ekipom.

S druge strane ŽKK Zadar plus je klub koji je nedavno osnovan, ali je okupio zaista dobru ekipu, vratio iz „mirovine“ neke iskusnije igračice, dio mladih djevojaka je prešlo kod njih iz gradskog rivala i u ovom trenutku se čini da bi ekipa koju vodi Šime Kraljević, mogla igrati važnu ulogu u ovoj ligi. A Zadar plus je u drugom kolu izvukao važnu pobjedu u Otočcu kod istoimenog domaćina.

Nakon lošijeg ulaza u utakmicu, Zadranke se bude i predvođene kapetanicom Lucijom Štrmelj, preokreću rezultat i dolaze do relativno lagane pobjede (51:66).

-Slabo smo odgovorile na njihovu sporu igru na startu. Znatno bolje izdanje pružile smo u drugom poluvremenu te zasluženo slavile. A sada nam je fokus potpuno na dvoboj Kupa Ružice Meglaj Rimac koji će se odigrati već u srijedu – rekla je Štrmelj, nakon što je postigla 18 koševa.

A nakon što su u gostima u prvom kolu poražene od Zadra plus, Vodice niti u drugom kolu nisu imale sreće sa zadarskim klubom. ŽKK Zadar je slavio u gostima kod Vodica sa 59:56.