17 sij 2022
SVJETSKO PRVENSTVO U BOKSU Toni Filipi: “Spreman sam i dat ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat”
Borilački

SVJETSKO PRVENSTVO U BOKSU Toni Filipi: “Spreman sam i dat ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat”

U Beogradu je u tijeku 21. Svjetsko seniorsko prvenstvo u boksu na kojemu će u kategoriji do 92 kilograma nastupiti i Toni Filipi.

– Veselim se nastupu na ovom natjecanju u ovako jakoj konkurenciji. Iznimno sam motiviran i vjerujem da ću ostvariti dobar rezultat. Moji ciljevi su uvijek visoko postavljeni, gdje god nastupam želim otići do kraja. Medalja i to najsjajnija uvijek je ono čemu težim. Međutim, čvrsto sam na zemlji, idem kao i uvijek korak po korak – ističe Filipi.

Filipi je bio slobodan u prvom kolu, ovog petka ga u 1/16 finala očekuje ga stari znanac, Talijan Abbes Aziz Mouhidine.

– Dobro se znamo, susreli smo se dva puta u finalima, jednom Europske unije i drugi put na Mediteranskim igrama. Slavio je on na bodove. Motiv je ogroman da mu uzvratim istom mjerom. Sve ću dati da u ringu budem pravi, porazim Mouhidinea i izborim nastavak natjecanja – zaključio je iz Beograda, Toni Filipi.

Konačne brojke SP-a u Beogradu: za medalje i bogate nagrade (zlato 100.000 dolara, srebro 50.000, bronca 25.000 dolara!), bori se ukupno 510 boksača iz 88 zemalja svijeta (mnogi nisu mogli doći zbog covid mjera), na primjer, iz Afrike na kraju nastupa 41 boksač iz 11 zemalja! Iz Južne i Sjeverne Amerike nastupa 86 boksača iz 19 država, iz Azije 137 boksača iz 20 zemalja. Europa je najbrojnija – 246 boksača iz 38 država!