25 lip 2022
DALMATINSKA LIGA U MAKARSKOJ Fortiusu 42 medalje, Alojzije Stepincu 16
Atletika

DALMATINSKA LIGA U MAKARSKOJ Fortiusu 42 medalje, Alojzije Stepincu 16

Na vjerojatno zadnjem mitingu u 2021. godini u Makarskoj su se susreli dalmatinski klubovi (uz goste iz BiH) na natjecanju Dalmatinske lige. Iako su klubovi u ovom trenutku većinom već u pripremama za iduću sezonu, mladim sportašicama i sportašima mnogo znači ovakva natjecanja, prije svega radi putovanja, druženja, zabave i na kraju krajeva natjecanja i izazova.

Zadar su predstavljala dva kluba, Atletski klub Fortius i Atletski klub Alojzije Stepinac. I mora se priznati da je Fortius potpuno dominirao natjecanjem i zajedno s ASK Splitom pokupio veliki broj medalja. Iz Makarske se „žuti“ iz Fortiusa vraćaju s čak 42 medalje. Spomenut ćemo zlata, po dva su osvojili Rok Milanja i Noa Stipić, a uz njih su najsjajnije odličje osvojili  Jakov Pijaca, Nina Vrdoljak, Lana Jurinović, Marcela Rušev, Melani Pavlović, Lukrecija Jerkov, Luka Kapitanović,  Katarina Madžar, Medved Miriam te štafete 4X100 mlađe kadetkinje u sastavu Losić-Jerkov-Madžar-Vrdoljak te 4X100 mlađi kadeti u sastavu Šimunović-Pjaca-Tomašković-Stipić.

Iako je Fortius najmlađi klub u Zadru i vjerojatno u Hrvatskoj, ovakvi rezultati više nikoga ne čude, jer je ekipa okupljena oko Edija Stipića već se probila prema vrhu hrvatske atletike, a prije nekoliko tjedana dala i prve kadetske reprezentativce (Melani Pavlović, Jana Bujan, Grgo Anzulović). Zanimljivo, dok je Melani Pavlović uspjela osvojiti jedno zlato, Jana Bujan i Grgo Anzulović osvojili su niz medalja, ali ovaj puta nisu uspjeli stići do zlata.

Bravo i za članove Alojzije Stepinca. Oni su osvojili 16 medalja, a posebno je dobar bio Božidar Perinović koji je nositelj dva zlata za svoj klub. Imali su i članovi drugog zadarskog kluba odlične nastupe i sada i oni se mogu potpuno posvetiti pripremama za novu sezonu.

Kao što smo napomenuli, s ovim mitingom se polako „zatvara“ 2021. godina u atletskom svijetu, iako je moguće da se pojavi još neki miting. No, sada se klubovi potpuno okreću ka 2022. godini i zimskom dijelu sezone.