07 lis 2022
Hrvoje Ćustić danas bi napunio 38 godina
Foto: Vedran SITNICA
Domaći nogomet

Hrvoje Ćustić danas bi napunio 38 godina

Da je među nama, Hrvoje Ćustić danas bi napunio 38 godina. Rođen je 21. listopada 1983. u Zadru, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Sa 11 godina zaigrao je za pionire NK Zadra, da bi razdoblje od 1998. do 2000. godine, kao izrazit talent, proveo u kadetskom uzrastu splitskog Hajduku.

U Zadar se vratio 2000., odradio juniorski staž te je priključen seniorima. U matičnom klubu bio je sve do 2005., kada je prešao u NK Zagreb u kojemu je, uz tek jednomjesečni izlet u Međimurje, proveo dvije godine. Povratak u Zadar uslijedio je u ljeto 2007.

Nažalost, bila je to i Hrvojeva posljednja sezona. Na utakmici Zadar – Cibalia, igranoj 29. ožujka 2008. na Stanovima, Hrvoje je udarcem glavom u zid istočne tribine zadobio po život opasne ozljede, od kojih je 3. travnja i preminuo. Bio je to jedan od najtužnijih dana hrvatskog sporta uopće i prva smrt profesionalnog nogometaša uzrokovana neadekvatnom infrastrukutrom.

Nažalost, od Hrvojeve tragične smrti do dana današnjega, osim cvijeća, svijeća i poneke lijepe, ali isprazne riječi, institucije, bilo na lokalnoj ili državnoj razini, nisu napravile apsolutno ništa da Zadar dobije adekvatne uvjete za profesionalno bavljenje nogometom. Dapače, u međuvremenu je i klub u kojem je Hrvoje ponikao i u čijem je dresu život ostavio šaptom ugašen.

Ostaje nam tek čuvati uspomenu na momka, koji je neizmjerno volio nogomet i svoj Zadar te Hrvatsku, za čije je selekcije igrao u mlađim uzrastima.