04 pro 2021
FEŠTA POD JEDRIMA Sve spremno za 17. Zadarsku koku i 1. Radijsku regatu!
Foto: Novi radio
Jedrenje

FEŠTA POD JEDRIMA Sve spremno za 17. Zadarsku koku i 1. Radijsku regatu!

Ove subote s početkom u 11 sati održat će se 17. Zadarska koka, velika fešta pod jedrima kojom će se i ove godine odati počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima.

Tim povodom danas je u prostorijama Jedriličarskog kluba Uskok održana konferencija za novinare na kojoj je više pojedinosti o samoj regati rekao član organizacijskog odbora Jakov Šokota.

 – Na vrijeme na žalost ne možemo utjecati. Mislim da bi nas kiša mogla zaobići, a vjetra će sigurno biti. Gdje će se jedriti znat ćemo u subotu ujutro, ovisno koji vjetar bude puhao. Imamo tri kursa  – jugo, bura i maestral, a sve je i detaljno opisano u uputama za jedrenje.  Pozivam sve koji imaju brod na jedra da se prijave da napravimo tu feštu pod jedrima najbolje što možemo rekao je Jakov Šokota iz organizacijskog odbora 17. Zadarske koke.

Koliki broj prijavljenih brodova se očekuje?

– Nadam se brojci od 80 do 90 prijavljenih ekipa. Tko zna možda nadmašimo i rekord iz 2018.godine kada je na regati sudjelovalo 114 ekipa. Uz domaće, svoj dolazak najavilo je i 14 ekipa iz Samobora, zatim posade iz Splita, Šibenika i Rijeke – zaključio je Šokota.

Dan ranije, kao svojevrsna uvertira Zadarskoj koki, održat će se 1. Radijska regata koju organizira Novi radio.