04 pro 2021
KREĆU KVALIFIKACIJE ZA EURO Marinović, Matulina i Barbir vjeruju u dobar rezultat u Karlovcu
Futsal

KREĆU KVALIFIKACIJE ZA EURO Marinović, Matulina i Barbir vjeruju u dobar rezultat u Karlovcu

U Karlovcu danas počinje kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u futsalu za žene na kojem nastupa i Hrvatska ženska futsal reprezentacija. Hrvatsku će na putu prema povijesnom uspjehu, odnosno plasmanu na Euro, s klupe kao v.d. izbornik voditi Luka Marinović i njegov pomoćnik iz MNK Futsal Super Chicks, Slađan Matulina.

Hrvatsku u ovim kvalifikacijama u tri dana očekuju tri zahtjevne utakmice i to protiv renomiranih protivnika poput Portugala te Slovenije i Poljske.

– Očekujem maksimalan angažman svih igračica i prezadovoljan sam kako reagiraju na treninzima, a i motivirane su jako. Bitno nam je dobro ući u turnir i sve bi bilo lakše kad bi bio pozitivan rezultat nakon prve utakmice. Moramo biti iskreni pa reći da je Portugal veliki favorit za osvajanje prvog mjesta ali bit će uzbudljiv turnir svakako – kaže Marinović.

Slađan Matulina zahvalio se Marinoviću na pozivu u reprezentaciju.

– To mi je velika čast i jako sam ponosan što sam dio hrvatske ženske futsal reprezentacije. Cure su motivirane, maksimalno pristupaju svakom treningu što je za svaku pohvalu, a isto tako moram naglasiti da u reprezentaciji vlada odlična atmosfera. Ukoliko budemo pravi u prve dvije utakmice protiv Poljske i Slovenije i ostvarimo željeni pozitivni rezultat, smatram da u zadnjoj trećoj kvalifikacijskoj utakmici možemo iznenaditi viceprvakinje Europe ekipu Portugala.

U sastavu Hrvatske reprezentacije je i kapetanice Super Chicksa Petra Barbir koja se nada dobrim rezultatima u ovom ciklusu kvalifikacija.

– Nakon što smo krajem rujna odradile pripreme u sklopu kampa hrvatske ženske futsal reprezentacije, ponovo smo se okupili uoči europskog prvenstva. Čekaju nas posljednje pripreme za nadolazeće utakmice. Prva na rasporedu je u srijedu protiv Poljske, zatim dan kasnije sa reprezentacijom Slovenije i u subotu protiv Portugala. Idemo redom, zasad je najveći fokus na prvoj utakmici u kojoj se nadamo pružiti dobru igru i prikazati sve ono što smo uvježbavali. Respektiramo sve ekipe, ali vjerujemo u našu snagu i u to da će trud, rad i dobra atmosfera u našoj ekipi donijeti i dobre rezultate.