27 stu 2021
RAPSODIJA SELINOVE DJECE Mladi Zadrani utrpali 16 trica uz 25 asistencija
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
Domaća košarka

RAPSODIJA SELINOVE DJECE Mladi Zadrani utrpali 16 trica uz 25 asistencija

I dok seniorima Košarkaškog kluba Zadar blago rečeno baš i ne ide najbolje, veliki zalog za bolju budućnost definitivno se nalazi u omladinskom pogonu. Dio onoga što se krije u inkubatoru Višnjika mogli smo vidjeti danas na utakmici 4. kola Prve lige između momčadi Jazine Zadar II i Zapruđa.

Nikad mlađa momčad pod vodstvom trenera Marka Selina oduševila je izvedbom, koja je rezultirala konačnom pobjedom 86:68, drugom ove sezone.

Jurica Zagoršak (Foto: Š. Zelić)

Može se reći da je to bila prava prezentacija onoga što smo nekada nazivali zadarskom školom košarke. Visoka razina energije, trke i agresivnosti te brz, atraktivan i protočan napad rezultirali su sa čak 25 asistencija i 16 postignutih trica!

Fantastičnu šutersku večer imao je Krševan Klarica, koji je pogodio sedam trica (ukupno 29 poena), dok ih je 16-godišnji Jurica Zagoršak, koji je po uzrastu još kadet, zabio pet.

Maksim Matulina (Foto: Š. Zelić)

Vrijedi istaknuti i čak 12 asistencija Maksima Matuline, ali pohvale za ovakvu izvedbu doista zaslužuje cijela momčad na čelu sa stručnim stožerom.

I ne samo za ovu izvedbu, već općenito za način na koji pristupaju košarci. Jer samo na ovakav način, maksimalnim ukazivanjem povjerenja mladim igračima, Zadar sutra može računati da će netko od njih oduševljavati publiku i u seniorskom dresu.

KOMPLETNA STATISTIKA