23 lis 2021
AK RTZ Natanael Petrov, novi je prvak Hrvatske u brdskoj vožnji
Ostali sportovi

AK RTZ Natanael Petrov, novi je prvak Hrvatske u brdskoj vožnji

Autoklub Dubrovnik Racing bio je domaćin i organizator i ove godine, završnice hrvatskog prvenstva, Međunarodne brdske utrke „Nagrada Dubrovnika 2021. – Memorijal Željko Đuratović“,  osmog natjecanja ove sezone.

Na novoj stazi dionici Mokošica – Osojnik, sa startom „od Mosta“, u duljini 3.345 metara, s 17 zavoja i usponom od 7,56 posto nastupio je i predstavnik zadarskog AK RTZ, Natanael Petrov koji je osvojio prvo mjesto u klasi e1 – 14 sa svojom Zastavom 101 (plavuša).

– Staza je bila tehnički jako zahtjevna, za vrijeme utrke počela je padati i kiša te je bilo jako sklisko. Jako sam sretan, bio sam prvi ali sam stigao i do ukupne pobjede u ovoj klasi te sam ponovio svoj uspjeh iz 2019. godine kada sam također bio prvak Hrvatske na brdskim auto utrkama – rekao je Petrov.

Put do naslova prvaka Hrvatske bio je poprilično trnovit?

– Vozilo se osam utrka a ja sam nastupio na njih šest. Na prvoj sam bio drugi, na drugoj sam odustao radi kvara, na trećoj sam stigao do prvog mjesta. Četvrte i pete utrke nisam vozio. Zatim sam opet pobijedio na šestoj i ovoj zadnjoj osmoj utrci dok sam na sedmoj odustao radi izlijetanja sa staze – prepričao je svoj put do novog naslova prvaka Hrvatske, Natanael Petrov.