23 lis 2021
IVAN PERINČIĆ: “Prolazimo kroz teške trenutke, ali na muci se poznaju junaci”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Prolazimo kroz teške trenutke, ali na muci se poznaju junaci”

“U najavi smo rekli da nas očekuje teška utakmica zbog problema s ozljedama koje imamo. Luković je stisnuo zube, igrao pod injekcijama i pomogao nam, ali na kraju su nam se i on i Drežnjak ozljedili. Prolazimo kroz baš teške trenutke, ali na muci se poznaju junaci. Sve misli su nam sada usmjerene prema Krki i Novom Mestu”, rekao je Ivan Perinčić, trener Zadra, nakon domaćeg poraza od Splita u sklopu 5. kola HT Premijer lige.

Samu utakmicu Perinčić je prokomentirao ovako:

– Danas je presudila individualna kvaliteta Roka Ukića, koji je u završnici pogodio tri izuzetno teška šuta i prelomio utakmicu. On je vrhunski igrač, što god tko mislio, a i bio je odmoran, jer ga trener nije vodio u Podgoricu na prošlo kolo ABA lige. Pokušali smo ga braniti na sve moguće načine, ali kada pogodi onakva tri šuta preko ruke iz koraka, to jednostavno ne možeš braniti, to je njegova kvaliteta.

Zadar je u 33. minuti bio u minimalnom vodstvu, ali uslijedilo je razdoblje od preko pet minuta bez postignutog koša.

– Bili smo blizu, ali skraćena rotacija se na kraju osjetila. Vidjelo se da nam je nedostajalo malo više preciznosti, razmišljanja pa i hrabrosti. Imali smo nekoliko dobrih situacija, gdje smo ostali sami, ali nažalost nismo pogodili. Šutirali smo trice 5-23, a Split ih je pogodio 11 i to je razlog zašto su danas pobijedili.

Perinčićeve misli već su okrenute ka budućnosti.

– Idemo dalje. Kada budemo kompletni, mislim da će to biti sasvim drugačija utakmica u odnosu na ovu. Drago mi je što su večeras i mladi participirali, što je važno da stječu iskustvo. Paponja je odigrao korektno i to me veseli. Idemo dalje – zaključio je Perinčić.