04 pro 2021
JU JITSU PRVENSTVO HRVATSKE Ju Jitsu klub Zadar ekipno drugi, osvojeno 7 zlatnih, 10 srebrnih i 12 brončanih medalja
Foto: Danijela Pedišić
Borilački

JU JITSU PRVENSTVO HRVATSKE Ju Jitsu klub Zadar ekipno drugi, osvojeno 7 zlatnih, 10 srebrnih i 12 brončanih medalja

U Zadru je održano državno prvenstvo u  ju-jitsu. Domaćin i tehnički organizator pored Hrvatskog ju-jitsu saveza bio je Ju-jitsu klub Zadar.

Na turniru održanom u Mocirama je sudjelovalo oko 250 natjecatelja iz cijele Hrvatske svih dobnih uzrasta, od djece U-10 , U12, pa sve do seniora +21 godinu.

Ju jitsu klub Zadar je nastupio s ukupno 18 natjecatelja mlađih uzrasta i  8 seniora te u disciplini početnika seniora sa 7 natjecatelja.

Foto: Danijela Pedišić

U kategoriji mlađih uzrasta osvojene su ukupno 3 zlatne, 5 srebrnih i 9 brončanih medalja. Zlatnu medalju uzeli su: Luka Ušljebrka, Frane Bakarić i Cvita Mikin, srebrnu medalju osvojili su: Eugen Bajlo, Lucija Molnar, Sara Sutlović, Lucija Anić ,Roko Martinčević a brončanu medalju: Tereza Dijan, Jakov Soldo, Luka Kapetanović, Dominik Ušljebrka, Tino Badžoka, Marko Milutin, Marijeta Rajević, Roko Miočić i Antonija Anić.

 Za mlađe uzraste nastupao je i Karlo Mustajbegović. U kategoriji seniora osvojene su  ukupno 3 zlatne, 3 srebrne i 1 brončana medalja.

Zlatnu medalju uzeli su Dominik Miočić(-69 kg), Šime Zrilić (-77kg) i Tin Vuksan (-94kg) , srebro su osvojili Ivan Matešić(-77kg), Lovre Jurin (-85 kg) i Bruno Vuksan -Ćusa (+94kg) ,brončanu medalju uzeo je Jurica Čirjak (-77kg) . U kategoriji seniora državnog prvenstva nastupao je još i Jakov Jović.

Foto: Danijela Pedišić

U disciplini početnika seniora osvojena je jedna zlatna, 2 srebrne i 2 brončane medalje. Zlatnu medalju uzela je Josipa Alavanja, srebrnu Šime Škara i Filip Šimičević a brončanu Roko Miljanić i Dorian Matković.

U disciplini početnika nastupili su još i Toni Kapetanović, Tomislav Vidić, i Josip Lijić.

Sveukupno,  Ju jitsu klub Zadar na ovom turniru osvojio je 7 zlatnih, 10 srebrnih i 12 brončanih medalja što mu je u ukupnom poretku donijelo drugo mjesto.