01 lis 2023
KUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC ŽKK Zadar Plus u plusu nakon gradskog derbija sa ŽKK Zadar
Košarka

KUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC ŽKK Zadar Plus u plusu nakon gradskog derbija sa ŽKK Zadar

U utakmici prvog kruga prvog dijela Kupa Ružice Meglaj Rimac ŽKK Zadar Plus u gradskom je derbiju, u dvorani u Sukošanu, nadigrao ŽKK Zadar rezultatom 65:61.

Zadar je bolje otvorio utakmicu te je nakon prve četvrtine imao 11 koševa prednosti. No potom je uslijedila druga dionica u kojoj su se igračice Zadar Plusa polako počele buditi. Prvo su do odmora razliku spustile na sedam poena, a onda su 45 sekundi prije kraja treće četvrtine uspjele po prvi puta i povesti.

Igračice Samira Žuže u tom se periodu nisu adaptirale na agresivnu igru protivnica koje su predvođene sjajnom Sarom Frakin, kojoj se na vanjskim pozicijama pridružila Lucija Štrmelj, a pod košem i Antonela Bodrožić,  na polovici zadnje četvrtine došle do najveće prednosti od devet koševa.

I tu je priči bio kraj. Uspjele su igračice Zadra malo do kraja ublažiti poraz ali snage i vremena za potpuni preokret više nije bilo.

Najefikasnija u pobjedničkim redovima bila je već spomenuta Frakin sa 16 koševa, dok je ŽKK Zadar predvodila Katia Nekić s 25 poena.

Zadar Plus tako se u svojoj prvoj službenoj utakmici od osnutka kluba predstavio u dobrom svjetlu. Što, u biti, i ne čudi s obzirom da je ekipa mahom sastavljena od bivših igračica ŽKK Zadra. I premda su neke već nekoliko godina van natjecateljske košarke pokazale su kako još uvijek mogu odigrati na visokom nivou i nema sumnje kako će ove sezone, iako tek osnovan, na čelu s trenerom Šimom Kraljevićem imati važnu ulogu u kreiranju poretka u Prvoj ligi.

S druge strane, nema se što prigovoriti niti igračicama ŽKK Zadar koje su također odigrale jako dobru utakmicu. Za istaknuti je kako niti jedna od njih, koja je večeras bila u sastavu, nema napunjenih 18 godina, a usprkos svojoj mladosti prikazle su jako zrelu igru i već sada se s veseljem mogu najaviti i svi sljedeći ogledi ovih dvaju suparnika koji će uslijediti pod okriljem Prve lige u kojoj se natječu ove sezone.