23 lis 2021
KIFAMENO Zadar u negledljivoj utakmici svladao Dubravu
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

KIFAMENO Zadar u negledljivoj utakmici svladao Dubravu

Utakmica 4. kola HT Premijer lige između Zadra i Dubrave u većem je dijelu bila toliko loša da doista o njoj ne valja trošiti previše riječi. Jedino što se u konačnici piše jesu dva boda na konto Zadra, koji je u Dvorani Krešimira Ćosića slavio rezultatom 68:53

Nakon mršavog i teško gledljivog prvog poluvremena rezultat je bio skromnih 33:26, a na kraju treće četvrtine 50:39 u korist Zadra. Pobjeda domaćina ni u jednom nije dolazila pod znak pitanja, a kako je vrijeme odmicalo malobrojni gledatelji su jedva čekali posljednji zvuk sirene kako bi se mogli uputiti svojim kućama.

Istina, kao opravdanje Perinčićevoj momčadi može poslužiti težak sinoćnji okršaj s Cibonom, koja također danas nije briljirala protiv nominalno slabijeg protivnika, no bez obzira na to i bez obzira tko bio na terenu (a danas nije bilo Cartera i Lukovića) Zadar bi u ovakvim utakmicama, naročito na domaćem terenu, morao pokazivati mnogo više.

Najefikasniji kod Zadra bio je Aleksandar Bursać sa 20 poena, a uz njega jedini dvocifreni Martin Junaković sa 13. Na drugoj strani je 12 poena zabio Filip Bjelanović, a 11 Lovro Mandalinić.

KOMPLETNA STATISTIKA

Nakon četiri kola HT Premijer lige Zadar ima omjer 3-1, a Dubrava 0-4. U sljedećem kolu momčad Ivana Perinčića u utorak u Krešinom domu dočekuje Split.