23 lis 2021
IVAN PERINČIĆ: “Užasno teška utakmica, čestitam igračima što su izvukli posljednji atom snage”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Užasno teška utakmica, čestitam igračima što su izvukli posljednji atom snage”

“Bila je ovo užasno teška utakmica za igrati, pogotovo nakon jučerašnjeg ogromnog pražnjenja i onog trilera protiv Cibone. Čestitam igračima što su našli snage da izvuku posljednji atom da dobijemo ovu utakmicu”, rekao je Ivan Perinčić, trener Zadra nakon večerašnje pobjede protiv Dubrave.

– Zaista nije lako igrati dvije utakmice unutar 24 sata. Još jednom, od srca čestitam momcima što su danas bili izuzetno karakterni i motivirani da dođemo do pobjede. Dali su sve što imaju u ovom trenutku – dodao je Perinčić.

Sličnog razmišljanja nakon susreta bio je i Antonio Jordano.

– Teška utakmica za glavu, pogotovo nakon jučerašnjeg poraza od Cibone. S druge strane, protivnik je bio fokusiran i pripremao se za nas praktički cijeli tjedan. No, pokazali smo dobar pristup i volju pa iako nismo realizirali neke otvorene situacije, što je i normalno nakon onoga jučer, najvažnije je da smo dobili. Idemo dalje – rekao je šuter Zadra.

Ivan Perinčić i Jeronimo Šarin (Foto: Šime Zelić / KK Zadar)

Jeronimo Šarin, trener Dubrave, razloge poraza detektirao je u dva elementa.

– Zaslužena pobjeda Zadra. Kada imaš 19 izgubljenih lopti i to manje-više sve iz naših gluposti, a ne zbog pretjerane agresivnosti Zadra, teško je očekivati nešto više. Osim toga, mi smo šuterska momčad, a večeras smo trice šutirali 9-35. Imali smo jako težak raspored u prva četiri kola i za nas prvenstvo praktički počinje u četvrtak – rekao je Šarin.

Najrealniji u ocjeni večerašnjeg susreta bio je igrač Dubrave Mateo Vidović.

– Tvrda utakmica s malo koševa i puno promašaja s obje strane, ne baš lijepa za gledati. Zadar je na kraju izvukao pobjedu na neke naše greške i izgubljene lopte, ali dali smo sve od sebe.