23 lis 2021
POVRATAK U MATIČNI KLUB Marin Jovančević: “Godina u Primorju prava mi je škola, vjerujem u dobre igre Zadra ove sezone”
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Vaterpolo

POVRATAK U MATIČNI KLUB Marin Jovančević: “Godina u Primorju prava mi je škola, vjerujem u dobre igre Zadra ove sezone”

Prošlu sezonu u riječkom Primorju zajedno s Ivanom Vrbnjakom i Rokom Jurišićem odradio je još jedan mladi zadarski vaterpolist Marin Jovančević. Vrbnjak je ove sezone otišao put zagrebačke Mladosti, Jurišić je ostao u klubu iz Rijeke dok se Jovančević vratio tamo odakle je sve i krenulo, u VK Zadar 1952.

O vremenu provedenom u Rijeci, Marin kaže.

– Godina u Primorju za mene je bila dosta turbulentna. Teško mi je komentirati igru momčadi jer nisam imao previše prilike za igrati, ali mislim da smo bili ekipa za puno veće domete. Osobno nisam zadovoljan proteklom sezonom jer mislim da nisam dobio šansu koju sam zaslužio. Nažalost, pored male minutaže dogodila mi se i ozljeda ramena na kraju polusezone koja me udaljila od bazena 5 mjeseci. Iako sam imao ugovor na još godinu dana sam sam zatražio raskid istoga jer nisam vidio smisao svog ostajanja u Primorju. Nisam se vidio više tamo pa smo se razišli. Prošlu sezonu ću nažalost tako pamtiti po ne baš dobrim stvarima i sigurno mi je to jedna prava lekcija.

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Poslije raskida s Primorjem, nekoliko klubova spominjani su kao njegove moguće nove destinacije. Završio je u konačnici u Zadru.

– Nakon raskida ugovora s Primorjem bio sam u pregovorima sa šibenskim Solarisom. Kad sam mislio da je sve dogovoreno, taj je transfer propao. Bilo je još ponuda nekih hrvatskih klubova ali sam odlučio nakon ozljede da mi se najbolje vratiti u formu kući koliko god mi to teško bilo. Mislim da nekad u životu trebaš napraviti korak nazad da bi napravio tri naprijed. Prošle godine sam se kroz neke utakmice uvjerio da mogu igrati protiv najboljih pa ću to nastojat dokazati i ove godine.

Sezonu je Zadar otvorio domaćim porazom od Solarisa u susretu u kojem je pokazao da bi se ove godine na Višnjiku mogao gledati dobar vaterpolo.

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

– Ekipa je ova godine puno bolja nego lani, vratili su se neki stari, došli neki novi igrači i mislim da možemo dosta što smo pokazali i u prvoj utakmici gdje smo tek u zadnjoj četvrtini pali.

Subota donosi gostovanje na Korčuli od KPK.

– KPK je momčad našeg ranga s kojom sigurno možemo igrati. Mlada su ekipa s par starijih igrača ali mislim da ih možemo pobijediti – zaključio je bivši hrvatski mladi reprezentativac, Marin Jovančević.