04 pro 2021
IVAN PERINČIĆ: “Trudili smo se, htjeli, ali dva detalja su odlučila utakmicu…”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Trudili smo se, htjeli, ali dva detalja su odlučila utakmicu…”

“Znali smo da će biti teška utakmica. I u najavi sam rekao da je svaki derbi nešto posebno. Odlučile su nijanse”, rekao je Ivan Perinčić, trener Zadra nakon domaćeg poraza od Cibone u 3. kolu ABA lige.

Detektirao je Perinčić i razloge poraza svoje momčadi.

– Ne mogu reći da se nismo trudili. Imali smo želju, ali dva detalja su odlučila utakmicu. To je 19 izgubljenih lopti, što je bio jedan od segmenata na kojega sam upozoravao u najavi te slobodna bacanja. Na ovako mali broj poena promašiti čak 11 slobodnih je previše i to je presudilo.

U završnici je Cibona bila sretnija i spretnija.

– Na kraju se igralo koš na koš. Prkačin je dvaput pogodio, mi nekoliko otvorenih šuteva nažalost nismo i izgubili smo. Osjeća se mentalna blokada i grč zbog starta u sezonu kojega nismo htjeli, ali što je tu je, idemo dalje. Momci dobro treniraju i vjerujem da će nam se takav pristup vratiti već na sljedećoj utakmici – zaključio je Perinčić.

Vladimir Jovanović, trener Cibone, imao je razloga za zadovoljstvo, jer njegova je momčad, dijametralno suprotno od Zadra, sezonu u ABA ligi otvorila s tri pobjede.

– Čestitam igračima na pobjedi. Generalno, utakmica nije bila baš lijepa ni za gledanje ni za igranje. Bilo je mnogo nervoze, vjerojatno zbog važnosti utakmice za obje momčadi. Zadar je u nju ušao s dva poraza, a mi s nekakvom ulogom favorita na papiru. Znali smo da ćemo imati šansu za dobiti, ali nismo odigrali kako znamo i možemo. Zapravo, cijela utakmica je bila u ritmu koji više odgovara Zadru.

Jovanović je posebno podvukao karakter svojih igrača.

– Na kraju, unatoč svim parametrima koji su bili loši za nas, lošeg šuta i činjenice da smo prvi put ove sezone bili žestoko nadskakani, mislim da je presudio pobjednički karakter mojih igrača. U svakom trenutku su vjerovali u pobjedu. Preokrenuti devet razlike na ovako mali broj poena je kao okrenuti -30 u nekim drugim utakmicama. Napravili smo zaista veliki preokret, došli do treće pobjede i zadovoljni smo početkom sezone. No, mnogo je još rada pred nama i nadam se da ćemo, kako sezona bude odmicala, biti još puno bolji – zaključio je trener Cibone.