23 lis 2021
CIBONA GOSTUJE KOD PUNTAMIKE U JAZINAMA Stipe Kuliš: “Iskoristiti njihove mikro pukotine za novu pobjedu!”
Foto: Andrej Jančijev / Zadar.tv
Domaća košarka

CIBONA GOSTUJE KOD PUNTAMIKE U JAZINAMA Stipe Kuliš: “Iskoristiti njihove mikro pukotine za novu pobjedu!”

U dvoboju 4. kola HT Premijer lige košarkaši Sonik Puntamike u subotu na svom parketu dočekuju zagrebačku Cibonu. U sutrašnji ogled obje momčadi ulaze sa po dvije pobjede i jednim porazom i stoga je susret podjedanko važan i jednima i drugima.

Za domaće možda čak i mrvicu važniji da vide kako će funkcionirati bez Pavla Marčinkovića koji je zeleni dres zamijenio onim zadarskim plavo-bijelim i koji je bio njihov najbolji igrač u dosadašnjem djielu prvenstva.

– Polazišna točka za ovu utakmicu definitivno treba biti vjera u dosadašnji rad koji nas je doveo do dvije vrijedne u prošla dva kola, kao i vjera u onu lijepu stranu sporta koja, u konačnici, ponekad nudi iznenađujuće ishode.

– U pripremi utakmice ne trebamo razmišaljti o konačnom rezulatatu već o preciznom izvršavanju zadataka i nadati se da će tada rezultat biti nusprodukt takvog pristupa. Svaka ekipa, svaki sustav ima neke mikro pukotine. Mi ćemo pokušati iskorisiti Cibonine i nadati se da oni neće iskoristiti naše. Vjerujemo kako nas to može dovesti do kvalitetne utakmice u kojoj možemo zadržati nivo obrambene igre kakav smo prikazali u posljednje dvije utakmice i da možemo limitirati primaran aspekt Cibonine igre, a to je napadačka tranzicija – kaže Stipe Kuliš, trener Puntamičana.

Utakmica u Jazinama počinje u 17;30 sati uz prijenos na HKS TV.