07 srp 2024
1. ŽMNL Murvica do velike pobjede, Rafo Baričić stopirao Plovaniju
Futsal

1. ŽMNL Murvica do velike pobjede, Rafo Baričić stopirao Plovaniju

GAUNI-PLOČA 4:4 Prava golijada je viđena u biogradskoj dvorani u kojoj je svakome pripao bod. Gauni su vrlo brzo vodili s dva gola razlike i prijetio je potop Ploči bez zamjene.No žilave kosti su to i do kraja se sve svelo kao i na početku,na remi.

BILI BRIG-SVETI ANTE 1:5 Skraćene rotacije u obje momčadi su prije starta sugerirale na skromniju utakmicu. No,nije tako bilo,igralo se lepršavo i efikasno, pogotovo u prvom dijelu,u gdje su sveci predvođeni osovinom Lipotica-Viduka stigli do velike prednosti koju nisu ispuštali do kraja utakmice te se pobjeda mogla proslaviti.

PRIMORAC-IDASSA NADIN 0:7 Gledajući krajnji ishod reklo bi se da je ovo bio dvoboj mačke i miša. No, daleko od toga jer Primorac svoje šanse nije iskoristio dok vinari jesu i to je ključ svega. Posebno je bilo zanimljivo pogledati bratski dvoboj Gagula u kojem je mlađi Ante nadvisio Josipa.

SAMBA-VAROŠ ZDC 1:3 Činjenica je da Sambu nitko ne može slomiti i rezultatski masakrirati. Dokaz tome je i dvoboj s prvoplasiranom Varoši u kojem je dugo bilo neizvjesnosti. Minus od jednog gola se polovicom nastavka udvostručio i to je bio konačan početak kraja. Do kraja se rezultat nije mijenjao te je Varoš upisala tri nova boda u kućicu dok Samba čeka drugi vikend za pomak na ljestvici.

KONTROL BIRO-VRSI 7:0 Igra mačke i miša koja se zaustavila na sedmici. Nešto ne štima u Vrsima, prekratka rotacija i manjak kvalitete dovode do katastrofalnih poraza. Na stranu odlična momčad KB koja takve gafove ne prašta i već drugu utakmicu zaredom drže čistu mrežu.

POLJICA-PUNTAMIKA 4:1 Sigurno da obitelji ovaj poraz nije legao i da se malo uzburkala situacija. Poljica su najvećim dijelom utakmice kontrolirala rezultat i nakon dugo vremena upisala pobjedu. Poseban pečat na pobjedu je stavila debeljačka veza Ročak-Gambiraža dok Puntamika kreće u nove izazove i povratak na puteve pobjede.

Sljedeće kolo

STANOVI-MURVICA 1:2 Tvrda, prava prvenstvena utakmica je odigrana u jednom od derbija kola. Za početak je sve začinio Ante Mandić s golovima u svoju, ali i u tuđu mrežu i s time se otišlo na odmor. Skraćene rotacije nisu dozvoljavale neku lepršavu igru i čekali su se kiksevi protivnika. Upravo to je dočekao iskusni Ivan Skara i kapetanski pogodio za minimalnu tešku, ali i slatku pobjedu Murvice dok Tumina bojna ide “vidati” rane u popularnu garažu.

TIN-PLOVANIJA 3:0 po rezultatu izgleda kao da je pobjeda bez borbe no daleko od toga. Tin je zabijao pre jednostavne golove i na tome Jurić mora poraditi u nastavku. Vjerojatno se neće po Plovaniji lijepiti posteri Rafe Baričića jer je on glavni krivac sto je niz pobjeda Plovanije stao na četiri. Obično se kaže da golman ima sto ruku no ovaj 39 godišnjak ih je ima tristo i najzaslužniji je za novu pobjedu svoje momčadi, naravno zasluženu.