27 velj 2024
ČAK 16 EKIPA NA STOLAR-u! Ivo Ćuković:”Prezadovoljni smo odazivom!”
REKREACIJA

ČAK 16 EKIPA NA STOLAR-u! Ivo Ćuković:”Prezadovoljni smo odazivom!”

U prostorijama Stolno teniskog kluba Donat održan je ždrijeb parova STOLAR-a, stolnoteniske lige amatera i rekreativaca, čiji je početak zakazan za utorak, 12. listopada s početkom u 20 sati. Interes za igranjem u ovom vidu rekreativnog sporta bio je popriličan, pa će u njegovom prvom izdanju zaigrati čak 16 ekipa. Brojka je to koja je iznenadila i predsjednika Donata, Ivu Ćukovića.

– Iskreno, za prvi put i za ovaj projekt s kojim smo se uhvatili u koštac po prvi put ovaj nas je broj ekipa ugodno iznenadio. To je 16 ekipa u kojima su po četiri igrača što znači da smo okupili preko 60 igračica i igrača s čime smo i više nego zadovoljni i nadamo se kako će Liga samo rasti i da će interesa biti još i više.

Ivo Ćuković, predsjednik STK Donat

Liga je namijenjena čistim amaterima, a dobne granice nema. Mogu je igrati svi, od 7 do 77 godina, a ono najvažnije je da u njoj mogu sudjelovati samo oni koji nikad nisu profesionalno igrali ili trenirali stolni tenis.  

– Sama ideja je potekla od našeg trenera Davora Karlovića koji je primjetio kako u mnogim sportovima već postoje amaterske lige. A stolni tenis je, mogu reći, interesantnije igrati rekreativno nego profesionalno pa smo došli do ideje da napravimo Ligu jer znamo da je dosta atraktivan sport za rekreativce.

Što se samih propozicija natjecanja tiče najvažnije je reći kako se igra dvokružno nakon čega se Liga dijeli na dvije grupe od osam ekipa od kojih osam prvoplasiranih ide u gornji dom i borbu za prvaka, dok ostalih osam ide u borbu za poredak od 8 do 16 mjesta.

U međusobnim susretima dvaju ekipa igrat će svatko sa svakim po tri seta do 11 poena što znači kako će ogled započeti s dva pojedinačna meča nakon kojih slijedi igra parova, a potom su na rasporedu još dva pojedinačna dvoboja. Pobjednik je ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

PAROVI 1. KOLA – UTORAK, 12. LISTOPADA

20 SATI:

AS Zaton – Sagittarius, Bekend dijagonala – Šansonijeri

20;30 SATI

Strukovnjaci – Novi radio, Diskus hernija – Sidro

21 SAT

Mokronje Zaton – Krah, Nesvrstani – Vakanza

21;30 SATI

I…to je to – Banana, Šabanatori – Villa Sportiva