04 pro 2021
POVRATAK NAKON ČETIRI GODINE Marin Stipić: “Nemamo rezultatskog imperativa ali nikome nećemo lako prepustiti bodove”
Vaterpolo

POVRATAK NAKON ČETIRI GODINE Marin Stipić: “Nemamo rezultatskog imperativa ali nikome nećemo lako prepustiti bodove”

Povratnik u redove Vaterpolskog kluba Zadar 1952 je i bivši njegov kapetan Marin Stipić koji će tako ove sezone biti jedan od važnijih igrača u rosteru sastava s Višnjika.

– Nakon četiri godine koje sam proveo u švicarskom klubu Genève Natation 1885 odlučio sam se vratiti kući. Lijepo mi  je bilo u Švicarskoj ali nisu ispoštovali neke detalje preko kojih nisam mogao preći zbog obitelji te sam se odlučio za povratak. Što se povratka tiče, doma je najljepše i najugodnije se osjećam na zadarskom bazenu – ističe Marin Stipić.

Osvrnuo se Marin i na ono što je zatekao na Višnjiku?

– Trenira se dobro, atmosfera je puno bolja nego prošle godine. Ekipa je i dalje mlada, priključilo se par momaka iz zlatne kadetske generacije i sviđa mi se kako se trude i grizu na treninzima. Ima nas nekoliko starijih i iskusnijih i bit će to dobar spoj. Rezultatskog imperativa nema, bitno je da se iz utakmice u utakmicu dižemo u formi i da mladići stasaju, ali u odnosu na lani, bit će bodova.

Državno prvenstvo Zadrani otvaraju ove srijede, gost Višnjika bit će šibenski Solaris?

– Solaris je momčad za gornji dom tablice PH. Odigrali su sada dobar turnir LEN Eurokupa, ali također i zahtjevan. Sigurno neće biti na 100% svojih mogućnosti i na nama je da pružimo što bolju partiju. Na papiru jesu favoriti, ali ne priznam nikome da je bolji dok to ne pokaže u bazenu. Svakako će biti zanimljiva utakmica i svi jedva čekamo da krene prvenstvo pa da vidimo gdje smo.

Susret će se igrati s početkom u 19 sati i 30 minuta.