23 lis 2021
ANA VRSALJKO U SPLITU Mislila sam završiti karijeru, ali…
Košarka

ANA VRSALJKO U SPLITU Mislila sam završiti karijeru, ali…

Danas počinje Premijer liga košarkašica u kojoj, nažalost, prvi put nakon 15 godina neće biti košarkašica Zadra, koje su prošle sezone ispale iz elitnog natjecanja. Ipak, liga ne može proći bez Zadranki u glavnim ulogama.

Na terenu tu je Ana Vrsaljko, od ove sezone članica ŽKK Splita, koja je na Gripe stigle iz redova dubrovačke Raguse, aktualnog osvajača dvostruke krune, gdje je bila najbolja igračica.

– Iskreno, planirala sam završiti igračku karijeru, mislila sam da je kraj, ali nekako su me uspjeli nagovoriti i odlučila sam se za još jednu sezonu, a kako je krenulo možda i dvije, ha ha – na prvu će uvijek vesela Ana.

Naravno, Ragusa je htjela zadržati svoju vedetu, ali…

– Htjeli su i ja sam htjela ostati, ali jednostavno mi je to prevelika udaljenost. Putovati 4 i pol sata na relaciji Zadar – Dubrovnik i natrag postalo mi je prenaporno i zapravo ne znam ni kako sam uspjela cijelu prošlu sezonu uskladiti. Užasno mi je žao što napuštam taj klub, ali s obzirom na obveze koje imam u klubu gdje treniram djecu, morala sam odabrati neku bližu destinaciju.

BILO KUDA, OSMIJEH SVUDA – Ana Vrsaljko

Javili su se mnogi.

– Zvalo me zaista mnogo klubova, a na kraju sam prihvatila ponudu gospodina Borana Grgina. Split je prošle sezone izborio ostanak u ligi kroz dodatne kvalifikacije, a ove sezone nam je cilj biti u zlatnoj sredini. Ekipa je većinom vrlo mlada i trebat će nam malo vremena da se uigramo, ali mislim da možemo imati dobru sezonu.

Prvu utakmicu za Split Ana će igrati upravo protiv svog dojučerašnjeg kluba Raguse i to danas od 17:45 na Gripama.

– Bit će teško i neobično. Ragusa je definitivno favorit, jer ima tri sjajne igračice, Stojanović, Todorić i Miloglav, ali ipak im sada nedostaje igračica od 20 poena, što nije malo. Svakako, jako sam uzbuđena zbog ove utakmice. Iako još nisam trenirala s ekipom, nego sam akcije dobila preko whatsappa, lopta je okrugla. Igra se 40 minuta i dat ćemo sve od sebe da pružimo što bolji otpor.

POVRATAK NA TEREN – Nika Jelenković

Nije Ana jedina Zadranka u Splitu. Pridružila joj se Nika Jelenković, koja se vratila košarci nakon godinu dana stanke.

– Bilo mi je jako žao kada je prestala igrati, jer je riječ o jako talentiranoj igračici i zato mi je sada baš drago što se vraća. Ovo ljeto me trener Grgin pitao za nju i nisam imala nikakve dvojbe da nam može pomoći. Sigurno će joj trebati vremena, jer nije igrala godinu dana, ali vjerujem u nju.

Nezaobilazno pitanje – zadarska ženska košarka. Od ove sezone u Zadru djeluju dva kluba, koji će se natjecati u drugom rangu.

– Oduvijek mi je neizmjerno žao da grad poput Zadra, s toliko kvalitetnih i talentiranih igračica, koji je godinama mogao biti u vrhu hrvatske ženske košarke, nije uspio zadržati te igračice na okupu. Da smo sve bile tu, sigurna sam da bismo harale domaćom ligom bez problema, ali što se tu dogodilo i zašto nije bilo interesa za zadržavanjem svojih igračica i gradnjom nečeg većega, u to ne bih ulazila. Nadam se da će stvari čim prije krenuti na bolje – za kraj će Ana.

Iva Borović (Foto: KSZ Zagreb)

Osim na terenu, Zadar će u Premijer ligi imati svoju predstavnicu i na klupi. Riječ je, dakako, o Ivi Borović Gregov, trenerici ŽKK Medveščak, koja je ekipu preuzela usred lanjske finalne serije, u kojoj je na kraju slavila Ragusa.

– Nakon što sam preuzela ekipu u finalnoj seriji, sada sam napokon imala vremena posložiti koncept igre te tehničko taktičke zadatke unutar ekipe. Zadovoljna sam pripremnim dijelom u kojem smo odigrali četiri utakmice. Od novih igračica došla nam je Barbara Vunić iz Vodica. Prvo kolo stiže nam novi-stari prvoligaš Brod na Savi, očekujem da ćemo prezentirati dobru košarku i pobijediti – rekla je Iva za službene stranice HKS-a, ujedno priznajući da ima visoka očekivanja od nadolazeće sezone: 

– Mišljenja sam da Medveščak kao šesterostruki prvak uvijek mora težiti najvećim dosezima, a to su oba trofeja. Dat ćemo sve od sebe da  trofeje vratimo u naš “brlog” na Velesajmu, u nadi da će nas zaobići ozljede i virus.

A jedna od ključnih karika u tom naumu zagrebačke ekipe bit će, naravno – Zadranka, sjajna mlada reprezentativka Ana Mandić.

Sretno svima!