04 pro 2021
1.ŽMNL Slijede nova uzbuđenja u Mocirama
Foto: Futsal Zadar
Futsal

1.ŽMNL Slijede nova uzbuđenja u Mocirama

Tek kad se počelo igrati vidjelo se koliko su nedostajali vikendi u Mocirama, više od leda u viskiju. Nova runda prve lige nas čeka i svatko ima svoju računicu pa krenimo redom.

GAUNI-PLOČA; biogradske vlasti su dozvolile nastup Gaunima u Biogradu i odmah utakmica ima dimenziju više jer je poznato koliko je domaćin opasan u svom dvorištu. Ploča je momčad s glavom i repom i znamo da Matulina ima protuotrov za ribice. Sad hoće li im to nauditi ostaje da se vidi u petak.

BILI BRIG-SVETI ANTE; ranjeni sveci su pružili reklo bi se zanimljivu partiju kontra KB no ulov je bio nikakav. Bili Brig je dosta nespretno ispustio bod(ove) i već sada traži iskupljenje. Sigurno je da oprez i respekt stanuju u oba zadarska kvarta i da će se pobjeda znati proslaviti, ipak je subota znate i sami.

PRIMORAC-IDASSA NADIN VINA VINKETA; lakše od očekivanoga je Idassa prošla kroz Poljica i s velikom dozom samopouzdanja idu na Primorac. S njihove strane je primjetna dobra igra no i loša realizacija i možda je vrijeme da se snajperi kod Stipe Vujevića poprave.

SAMBA-VAROŠ ZDC; najugodnije iznenađenje lige dolazi iz Poličnika gdje stanuje Samba. Momčad koja skuplja bodove i pobjeđuje dočekuje Varoš, lidera prvenstva. Remi u prošloj rundi Luki Jurlini i društvu nije bio u planu iako su na koncu bili zadovoljni. Prognoze za ovaj meč idu na Varoš kao na apsolutnog favorita no Samba je mnogo puta sve te prognoze, u stilu Crvene jabuke, bacila niz rijeku.

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ-VRSI RN; dosta začuđujuća je pozicija Vrsi s obzirom na kvalitetu rostera i možda je vrijeme da se počne pobjeđivati. Naravno da će ici teže jer ih čeka vjerovano najuigranija ekipa lige Kontrol Biro. Odlika Vrsi je da često iznenade sebe i odigraju mimo očekivanja no Zanki i njegovi kumovi znaju kako se igra na rezultat i na pobjedu.

POLJICA-PUNTAMIKA; da utakmica traje desetak minuta titula bi vjerovano išla put Poljica jer je to period kad Vučkovići idu dobro no kasnije padaju i tu dolazi do problema, vidljivih na ljestvici. Može li Puntamika nastaviti uspješan niz i upisati novi trobod ili će Poljica svoje znanje pokazati kroz cijelu utakmicu, iako će nešto o tome pitati Simu Lovretića i njegovu family.

STANOVI-MURVICA; derbi kola u večernjem top terminu igraju Tumina bojna i Miminine kamiondžije. Ako gledamo sa strane riječ je o podjednakim ekipama gdje mogu milimetri odlučivati i ako iti jedan pojedinac iskoči njegova ekipa je u prednosti. Sa strane Stanova velike nade se polazu u Filipa Sentića dok Murvica ima novog mladog dragulja Martina Suraća.

TIN-PLOVANIJA; šlager u rangu festivala u San Remu nas čeka u posljednjoj utakmici kola. Četiri puta zaredom je teško, čak i dva put je teško, pobijediti. Sve je to uspjelo Juriću i njegovoj vojsci no slijedi ispit koji para “gaće”, slijedi mega Tin. Pjesnicima je za pobjedu nekad dovoljno i igra bez zamjene da se upiše pobjeda iako mislimo da Tiho Knežević ovaj put neće morati uvoditi torbu u igru. Šalu na stranu, čeka nas dvoboj za prste polizati.