27 stu 2021
VK ZADAR 1952 Goran Jovančević: “Bez očekivanja smo ali dat ćemo u svakoj utakmici sve od sebe”
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Vaterpolo

VK ZADAR 1952 Goran Jovančević: “Bez očekivanja smo ali dat ćemo u svakoj utakmici sve od sebe”

Vaterpolisti Zadra 1952 odrađuju posljednje pripreme pred početak sezone koja starta 2. listopada. Zadrani će ju otvoriti na Višnjiku susretom sa Solarisom.

Prošlu sezonu Zadrani su završili na posljednjem jedanaestom mjestu bez ostvarene pobjede. Kako stvari stoje još jedna poprilično izazovna godina je ispred seniorskog pogona sastava s Višnjika.

Kakva su očekivanja pitali smo trenera Gorana Jovančevića?

– Nažalost, nemamo nikakva očekivanja i dok god je situacija ovakva kakva jest i to je već godinama i prerasta već u tešku agoniju u seniorskom pogonu ne možemo gajiti očekivanja. Seniorski pogon osim kvalitetnog rada, priprema, zahtjeva i neke druge stvari koje se trebaju posložiti i da bi to imalo glavu i rep i da bi mogli imati nekakav rezultatski imperativ. U postojećim uvjetima kad se suprostavljate nekome tko je pet do šest, deset puta financijski moćniji od vas, sve pada u vodu. Međutim, unatoč svemu mi ćemo se u svakoj utakmici boriti i dati svoj maksimum, jer bazen je ipak mjerilo svega.

Igrački kadar doživio je određene promjene, s aktivnim igranjem prestao je Drago Stanić dok je posudba završila za Luku Tomića i Patrika Šimca (Primorje). U redove matičnog kluba vratili su se Marin Stipić (Carouge Geneve) i Marin Jovančević (Primorje). Iz Galeba (Makarska) stigao je Boris Popović, Roko Lazić (Mladost) na dvojnu registraciju je došao Roko Bezer (Jadran) dok se prvoj momčadi priključio i domaći dečko Marin Lokin.

– Jači jesmo nego lani to uopće nije sporno, međutim, kao što sam ranije rekao očekuje nas još jedna izazovna godina – zaključio je Jovančević.

Zadrani će svoj prvi nastup ove sezone imati 6. listopada, rekli smo suparnik će im biti na Višnjiku šibenski Solaris.