25 lip 2022
1. ŽMNL: Karavana se nastavila, noge nisu teške…
foto:Futsal Zadar
Futsal

1. ŽMNL: Karavana se nastavila, noge nisu teške…

Kolo su otvorili Samba i Vrsi gdje su obje momčadi tražile bodove. Samba poput marljivih mrava skuplja bodove za zimnicu i već je lijepa zaliha na kontu. U junaka minimalne se prometnuo Šime Kovačević s dva zgoditka, čovjek je inače rezervni golman pa ti budi pametan.

Idassa Nadin je u dosta prorijeđenom rosteru dočekala Poljica i s pravom se očekivala neizvjesna utakmica.Međutim od toga nije bilo ništa jer je već do odmora bilo visokih plus 4 za vinare te je drugi dio bio puko odrađivanje posla i bodovi ostaju u vinogradu.

Dosta oprezno se igralo u dvoboju Kontrol biroa i Svetog Ante i činilo se da gol ne bi pao do Svih svetih. No taktika Dina Kevrića s vratarem u polju se isplatila u samom smiraju utakmice te je tako nadmudrio Zrilića i njegove svece.

Plovanija nastavlja svoj “pokeraški” niz i upisiva svoju četvrtu pobjedu zaredom. Ovaj put su porazom iz Mocira ispratili Gaune. U biogradskoj mladosti se vidi potencijala no iskustvo Jurićeve trupe je prevladalo.

Bili Brig se napokon pokazao u ozbiljnom tonu kontra Puntamike. Velik roster je zadavao dosta muke obitelji i nijanse su odlučivale pobjednika. Ovaj put je pobjeda otišla na Puntamiku no ne bi bilo nezasluženo ni da su bodovi otišli u najveći zadarski kvart. Još da su pogodili šesterac…

Stanovi i Filip Sentić su vrlo brzo šokirali Varoš i granitnom obranom držali prednost. Još kad je Klaudio Šare sa zvukom sirene podigao prednost činilo se da Varoš gubi korak. No rani zgoditak Župana je vratio utakmicu u egal i ljepotica kola je bila otvorena. Opet su Stanovi podigle prednost no vratar u polju je Varoši donio dva zgoditka i konačni remi na kraju.

Tin sa samo pet igrača u polju je unaprijed izgledao kao lovina. No hrabra borba, ali i kvaliteta, je donijela veliku pobjedu nad Murvicom. Sve je krenulo u dobrom smjeru kad je Martin Surać pogodio za vodstvo no Tin je uvijek Tin. Do kraja smo gledali odličnu utakmicu punu preokreta u kojoj pobjeda odlazi u obližnji Papillon.

Primorac je smjelo i odvažno krenuo u dvoboj s Pločom u namjeri da ih rastuži. Otvorena utakmica s mnogo prilika je ipak otišla na stranu Ploče i “bajka” se nastavlja, Ploča je visoko visoko.