18 tra 2024
ZADAR SE BORIO DO KRAJA Partizan u završnici do pobjede na Višnjiku
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

ZADAR SE BORIO DO KRAJA Partizan u završnici do pobjede na Višnjiku

U prvom kolu nove sezone ABA lige košarkaši Zadra u Dvorani “Krešimir Ćosić” poraženi su od Partizana rezultatom 73:78. Premda su Beograđani uoči susreta bili veliki favoriti, Zadrani su u završnici imali veliku priliku da prirede iznenađenje. No, u ključnim trenucima šut ih nije poslužio, a propustili su i pokupiti nekoliko vrlo važnih obrambenih skokova.

Manje od tri minute prije kraja Zadar je, pri rezultatu 71:72, imao napad za moguće vodstvo, prvo nakon prve četvrtine. Međutim, Dominik Mavra nije pogodio, dok je na drugoj strani vrlo sretno poentirao Zach LeDay za 71:74.

Dario Drežnjak je bacanjima opet približio “bijele”, da bi Kevin Punter vratio Partizanu +3 (73:76) i to nakon napadačkog skoka LyDaya.

Zadrani su, međutim, i dalje bili tu, na jednom posjedu zaostatka. I dvaput su šutirali tricu za izjednačenje. No, prvu je na ulasku u posljednju minutu promašio Antonio Jordano, a drugu 10 sekundi prije kraja Dominik Mavra.

U samoj završnici Trifunović i Punter zabili su po jedno slobodno bacanje za konačnih 73:78, a Partizan je usput još malo podebljao statistiku napadačkih skokova.

Inače, gosti su, izuzev izjednačene prve četvrtine (21:21), kontrolirali veći dio susreta te su u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost. No, ovaj put borbeni Zadrani se nisu predavali do samoga kraja te je malo nedostajalo da iznenade favorizirani sastav Željka Obradovića.

Najefikasniji kod Zadra bili su Domagoj Vuković sa 16 poena i sedam skokova te Antonio Jordano sa 15 poena (trica 5-10), dok je Uroš Luković susret završio s 11 koševa. Partizan je, pak, imao petoricu dvocifrenih, a najefikasniji su bili Punter i Dallas Moore sa po 14 poena, dok je LeDay uz 10 poena sakupio i isto toliko skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

U sljedećem kolu ABA lige momčad Ivana Perinčića 1. listopada gostuje u Crnoj Gori kod Studentskog Centra.