19 kol 2022
KK Split dobio odbijenicu Gradskog vijeća za sedam milijuna kuna iz proračuna. Kakva je sudbina KK Zadra?
Foto: Zadarski list
KK Zadar

KK Split dobio odbijenicu Gradskog vijeća za sedam milijuna kuna iz proračuna. Kakva je sudbina KK Zadra?

Splitsko Gradsko vijeće jučer nije prihvatilo prijedlog da se Košarkaškom klubu Split i u sljedeće dvije godine produlji financijsko ulaganje od po sedam milijuna kuna godišnje što je za milijun kuna više u odnosu na ulaganja nekoliko ranijih godina.

Od nazočnih 30 vijećnika za takav prijedlog koji je reguliran aneksom na ranije ugovore glasovalo je njih 14 dok je 16 bilo suzdržano te nije dostignuta potpora natpolovične većine od ukupno 31 vijećnika koliko broji to vijeće. Suzdržani u glasovanju za takav prijedlog bili su vijećnici HDZ-a, Hrvatske građanske stranke Željka Keruma te Mosta.

Ova odluka sigurno je s dosta zanimanja popraćena i u Košarkaškom klubu Zadar koji tek iščekuje odluku Gradskog vijeća oko rebalansa proračuna prema kojoj bi se iz gradske blagajne u klub trebalo pretočiti tri milijuna kuna.

Kako će zadarski gradski vijećnici glasovati po tom pitanju, nezahvalno je predviđati. Premda je teško za povjerovati, postoji čak i mogućnost kako bi KK Zadar ove godine mogao ostati bez dijela prihoda na koji je već godinama naviknuo jer je oporba, koja u novom sazivu Gradskog vijeća ima većinu, postavila niz zahtjeva koje bi klub morao ispuniti kako bi pridobio njihovu naklonost.

Kao glavnu zamjerku oporba ističe netransparentno poslovanje kluba, dok se iz KK Zadra pravdaju kako su ugovori s igračima poslovna tajna te bi se, ukoliko ugledaju svjetlost dana, narušila ravnopravnost na tržištu.