27 stu 2021
VESLAČKI KLUB JADRAN Petar Milin: “Čestitke curama na izvrsnim rezultatima i osvojenim medaljama”
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Petar Milin: “Čestitke curama na izvrsnim rezultatima i osvojenim medaljama”


Na regatnoj stazi jezera Jarun održano je prvenstvo Hrvatske u veslanju za sve kategorije. . Veslači Jadrana osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Sara Žuvanić postala je državna prvakinja u samcu za lake juniorke dok je u istoj disciplini za seniorke bila druga. Kadetkinje Viktorija Aleta i Dora Turčinov okitile su se zlatom u dvojcu na pariće dok je Mara Bencun osvojila brončanu medalju u samcu mlađih juniorki.

– Četiri medalje smo osvojili i zadovoljni smo u cijeloj ovoj situaciji. Spasile su nas cure koje su bile izvrsne i čestitam im od srca na ostvarenim rezultatima. Mlađi juniori i juniori nisu stigli do odličja, imali smo nastupe u finalnim utrkama, četvrta i peta mjesta, pokušat ćemo to ispraviti dogodine s novom generacijom izlaznih kadeta koja dolazi i jako obećava – istaknuo je trener u Veslačkom klubu Jadran, Petar Milin.

Dvoje članova Veslačkog kluba Jadran položilo je ispit za veslačkog suca, što je prvi puta, nakon više od 35 godina, da je netko od članova Jadrana postao veslački sudac. Ela Žuvanić i Luka Čurković novi su suci pripravnici.