27 velj 2024
BICIKLIZAM Nicolas Gojković nastupa na SP u Belgiji
Ostali sportovi

BICIKLIZAM Nicolas Gojković nastupa na SP u Belgiji

Ovoga tjedna u belgijskoj pokrajini Flandriji održava se Svjetsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu na kojem će u dresu hrvatske reprezentacije u kategoriji Juniora nastupiti i jedan od najtrofejnijih mladih zadarskih biciklista Nicolas Gojković koji od ove sezone nastupa za „Team Fratelli Giorgi” iz Bergama.

-To je jedna od najjačih talijanskih juniorskih ekipa koja je u svojim redovima npr. prošle sezone imala prvaka Europe u vožnji na kronometar, Čeha Mathiasa Vaceka. Uvjeti u Italiji su na visokoj razini profesionalnog bavljenja ovim sportom, imao sam u prosjeku četiri utrke mjesečno počevši od travnja. Najbolji rezultati su dva treća mjesta na utrkama talijanskoga kupa i nekoliko plasmana u prvih deset, te sam na 13. mjestu ukupnog poretka tog natjecanja. S obzirom da je broj juniora koji nastupaju na utrkama u Italiji između 150 i 200 mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim – rekao je o svojim prvim dojmovima u ovom klubu Gojković.

Nešto o nastupu na Svjetskom prvenstvu?

– Kronometar u Flandriji će biti dug 22,3 km sa 44 m nadmorske, dakle relativno ravno, cilj je u Brugesu, cesta se vozi u petak, dužina je 121 km, sa 1000 m visinske, vozit će se 8 krugova kroz belgijski grad Leuven, vrlo zavojito što mi odgovara, no trebat će izdržati četiri uspona u svakom krugu. Bio bih zadovoljan sa plasmanom između 10 i 15 mjesta u svom godištu.

Sretno Nicolas!