28 stu 2023
BADMINTON ZADAR: Vito Ivanišević prvi zadarski natjecatelj na PH
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Ostali sportovi

BADMINTON ZADAR: Vito Ivanišević prvi zadarski natjecatelj na PH

Badminton se u Hrvatskoj igra dugo, igra se i u Zadru relativno dugo. U dva kluba, Badminton Zadar i Iader, ali na hrvatskim prvenstvima u pojedinačnoj i u konkurenciji parova do nedavno nije nastupio nitko iz Zadra.

Prvi zadarski badmintonaš na državnom prvenstvu, ostat će zabilježeno, jest Vito Ivanišević iz Badmintona Zadar. On je u Čakovcu igrao i u pojedinačnoj i s Rokom Pipunićem u konkurenciji parova.

– Eto i to se ostvarilo. Prijavo sam se u konkurenciji do 19 godina i nastupio – kaže Vito Ivanišević.

On je u badminton ušao nedavno, a tenisač je (TK Zadar 08) već godinama.

– Badminton je zanimljiva igra i dobro mi dođe. Malo igram tenis, malo badminton…

U prethodnom razdoblju zbog pandemije uzrokovane koronavirusom i u badmintonu je bilo prekida, povremenih zastoja u djelovanju, nije bilo natjecanja u uobičajenom ritmu. Ipak, dio igrača trenirao je kad je to bilo moguće.

– Prije odlaska u Čakovec na hrvatsko prvenstvo uspjeli smo imati samo pet treninga. To nije dovoljno da bi se dosegla prava razina sportske forme, posebno ne na državnom prvenstvu. Vito je hrabro odigrao jedan meč u pojedinačnoj i jedan u konkurenciji parova i u klubu smo veoma ponosni na njega – kaže Arundeep Singh, utemeljitelj kluba i trener.

Badminton Zadar svoje treninge održava u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Od početka klub djeluje na razvoju igre i igrača pri čemu je veoma bitno steći i u praksi primijenjivati konkretno razmišljanje, donositi pravodobno ispravne odluke i odigrati najbolji mogući potez.