27 stu 2021
DRUGE U EUROPI Enia Ninčević: “Ova medalja se gradila dugo godina, puno je toga uloženo u nju”
Jedrenje

DRUGE U EUROPI Enia Ninčević: “Ova medalja se gradila dugo godina, puno je toga uloženo u nju”

Ženska posada Jedriličarskog kluba Uskok, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi u klasi 49 er FX osvojila je drugo mjesto u olimpijskoj klasi na Europskom prvenstvu koje je održano u grčkoj (Thessaloniki) u konkurenciji 37 posada..

– Prezadovoljne smo, veliki je ovo rezultat definitivno, prva seniorska ženska medalja u dvojcu. Ovo se gradilo jako puno godina, ljudi koji su oko nas znaju koliko je ovo velika stvar i koliko je truda, novaca, svega uloženo u ovaj rezultat. Znale smo da smo dobre, spremne, odlično smo trenirale, međutim, trebat će ipak još vremena proći da budemo svjesne što smo napravile. Velika zahvala našem Jedriličarskom klubu Uskok koji je tu uvijek uz nas, također treneru Karlu Krpeljeviću i sportskom direktoru Robertu Sandaliću -istaknula je Enia Ninčević.

Najveći je to uspjeh hrvatskog ženskog jedrenja u dvojcima, prva medalja ikad u konkurenciji dvojaca, te uz odličja Tine Mihelić jedino žensko seniorsko odličje dosad za hrvatsko jedrenje u olimpijskim disciplinama.