27 stu 2021
VATERPOLO PH počinje 2. listopada a VK Zadar 1952 ga otvara susretom sa Solarisom
Vaterpolo

VATERPOLO PH počinje 2. listopada a VK Zadar 1952 ga otvara susretom sa Solarisom

Državno seniorsko prvenstvo u vaterpolu počinje u subotu, 2. listopada. Prvi dio Prvenstva Hrvatske će se igrati jednokružno. Nakon prvog dijela, uzvratni dio će se igrati u dvije skupine.

Skupina za prvaka i plasman do 5. mjesta (5 klubova) i Skupina za plasman od 6. do 10. mjesta (5  klubova). Uzvratne utakmice se igraju između klubova iz svake pojedine skupine na način da se uzvratna utakmica igra u gradu kluba u kojem se s dotičnim protivnikom nije igralo u prvom dijelu Prvenstva Hrvatske.

U drugi dio državnog prvenstva (uzvratne utakmice u obje skupine), klubovi prenose bodove i gol razliku sa svim odigranim suparnicima u prvom dijelu.

Treći dio Prvenstva Hrvatske je doigravanje. Osam prvoplasiranih klubova će igrati četvrtfinalne utakmice (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Igrat će se dvije utakmice (doma – u gostima). Pobjednici četvrtfinalnih utakmica će igrati polufinalne utakmice za prvaka i plasman do 4. mjesta (do dvije dobivene utakmice), dok će klubovi koji izgube četvrtfinalnu utakmicu igrati utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta u dva susreta.

Utakmice za 1. mjesto ili prvaka države će se igrati do 3 pobjede, maksimalno 5 utakmica dok će se utakmice za 3. mjesto igrati do 2 pobjede, odnosno maksimalno 3 utakmice. Utakmice za plasman za 5. i 7. mjesto će se igrati u 2 utakmice.

Devetoplasirana i desetoplasirana momčad nakon drugog dijela prvenstva ne igraju doigravanje već međusobno u dvije utakmice (doma – u gostima) razigravaju za plasman za 9. mjesto.

U prvenstvu će sudjelovati deset momčadi, među njima su i igrači VK Zadar 1952. Zadrani natjecanje otvaraju domaćim susretom protiv Šibenskog Solarisa.