17 sij 2022
KAMP HVS-a Preko 50 najmlađih vaterpolista vježba na Višnjiku
Vaterpolo

KAMP HVS-a Preko 50 najmlađih vaterpolista vježba na Višnjiku

Na zatvorenom plivalištu Višnjik u Zadru ovih se dana održava Kamp Hrvatskog vaterpolskog saveza za kategoriju Nade, odnosno dječake rođene 2009. godine.  Uobičajeno, voditelj kampa je Neven Kovačević, dok će s djecom raditi još sedmorica trenera među kojima i Ivo Radetić, trener VK Zadar 1952.

– Kao i što je uobičajeno u Hrvatskom vaterpolskom savezu, i ove sezone krećemo od Nada, odnosno s ponajboljom djecom u državi. Jučer smo odradili i prvi trening, prva testiranja. U ova četiri dana koliko ćemo provesti zajedno, djeca će dobiti nadogradnju na onaj rad koji imaju u klubovima, a mi treneri ćemo steći uvid u ono što imamo u ovoj generaciji.

Kamp je okupio preko 50 djece.

– Točnije 51. To je najbrojniji kamp kada nam dolazi ta generacija Nada jer kasnije počinju određeni filteri. Naša Akademija traje tri godine nakon kojeg imaju i prvo pravo reprezentativno okupljanje u selekciji U-15. Ja se stvarno nadam da će dobar dio ovih mladića, ne samo proći ove naše reprezentativne uzraste, nego će doći i do A selekcije što je njima u konačnici san i želja.

Među okupljenim igračima je i Venci Antić, član VK Zadra 1952.

– I on je jedan i jedini iz Zadra. Nikad ih iz našeg kluba nije bilo manje na Kampu Nada ali u ovoj generaciji smo prilično tanki. U 2010. godištu ćemo biti brojniji jer to je jedna opet dobra i kvalitetna generacija u našem klubu koja će, vjerujemo, imati neke lijepe priče i da ćemo se skupa s njima veseliti u njihovim sportskim uspjesima – zaključio je Radetić.

Posljednji dan Kampa na bazenu Višnjik je nedjelja.