19 sij 2022
Tomislav Ćurko novi predsjednik Europske boćarske federacije
Ostali sportovi

Tomislav Ćurko novi predsjednik Europske boćarske federacije

Veliko priznanje za hrvatsko ali i zadarsko boćanje. Tomislav Ćurko još uvijek aktualni predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, član je Izvršnog odbora županijskog saveza te igrač i voditelj BK Grgur Ninski novi je predsjednik Europske boćarske federacije.

Ćurko je dosad bio dopredsejdnik EBF-a a sada je preuzeo čelnu dužnost te organizacije. Ujedno je bio i inicijator pokretanja juniorske boćarske lige.

– Izbor Tomislava Ćurka za predsjednika Europske boćarske federacije je dokaz da je prepoznat rad trenutnog predsjednika Hrvatskog boćarskog saveza. Dolaskom na mjesto predsjednika HBS-a rad saveza i kvaliteta samih natjecanja je podignuta na jednu višu razinu. Bitno je istaknuti pokretanje i drugih grana boćanja osim vollo (raffe i petanke) kao i uvođenje novih disciplina u natjecanja. Zadarski boćarski savez je ponosan što je Tomislav bio jedan od predsjednika našeg saveza i što je iskustvo za daljnji napredak gradio upravo u našem savezu. Ne sumnjamo da će njegov izbor za predsjednika Europske boćarske federacije biti dobra odluka te da će donijeti dosta pozitivnog za boljitak boćanja općenito ali i njegovo uvrštenje u olimpijski sport. – istaknuo je predsjednik Županijskog boćarskog saveza Zadarske županije, Matej Pešut.