19 sij 2022
MNK PAKOŠTANE Luka Šarin: “Naši juniori ove sezone igrat će 2. HMNL, nadamo se da će seniori dogodine”
Luka Šarin, predsjednik i Ante Lacman, trener MNK Pakoštane
Futsal

MNK PAKOŠTANE Luka Šarin: “Naši juniori ove sezone igrat će 2. HMNL, nadamo se da će seniori dogodine”

Nedavno smo pisali o velikoj želji predstavnika Malonogometnog kluba Pakoštane da nastupe u kvalifikacijama za 2. HMNL jug. Nažalost, kvalifikacije nisu održane te dečki iz Pakoštana nisu niti došli u priliku napravili ovaj veliki iskorak i eventualno postati prvi klub u Županiji koji bi igrao u tom rangu.

S novim vijestima iz MNK Pakoštane javio nam se predsjednik kluba, Luka Šarin.

Juniori MNK Pakoštane

– Nažalost, ove godine nema ulaska u 2. HMNL jer se županijske lige nisu igrale pa se tako radi cijele ove situacije s koronavirusom liga smanjila s 14 na 12 klubova. Međutim, 2. HMNL će ove godine igrati naši juniori koji će tako i predstavljati našu Županiju – istaknuo je Šarin.

Što će biti sa seniorskim pogonom?

Seniori MNK Pakoštane

– Seniori će igrati u šibenskoj malonogometnoj ligi jer nam je ona prolaz da Drugu ligu, točnije pruža nam sve uvjete za to izboriti. Plan je izboriti kvalifikacije za veći nivo dok juniorima već sada otvaramo vrata za puno jači i ozbiljniji futsal, samim tim ćemo imati i jednu novu generaciju s više iskustva. Cijela ova priča oko Druge lige je veliki zalogaj, međutim, vjerujem da ćemo uz našu općinu koja nas maksimalno podržava i financijski pronaći još dodatnih sponzora kako bi onda vrlo skoro napravili i taj veliki iskorak na radost svih ljubitelja futsala u našoj Županiji- zaključio je Šarin.