23 lis 2021
DIRLJIV OPROŠTAJ ŽKK ZADAR “Draga Žana, zahvalni smo što smo s tobom dijelili košarkaški teren”
Foto: Toni Dukić / Dalmacija Danas
Košarka

DIRLJIV OPROŠTAJ ŽKK ZADAR “Draga Žana, zahvalni smo što smo s tobom dijelili košarkaški teren”

Košarkaški svijet šokirala je vijest o preranoj smrti Žane Lelas, jedne od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena, koja je danas preminula u 52. godini života. Od nje se dirljivim tekstom na svom facebook profilu oprostio i ŽKK Zadar.

“Teško je pronaći riječi kojima bi opisali ovu bol u nama, a u isto vrijeme ponos i čast jer smo te poznavali, jer smo s tobom dijelili ono najdraže – košarkaški teren. Teren na kojem smo u isto vrijeme bili protivnici i prijatelji, na kojem smo se iznad svega poštovali i u porazu i pobjedi.

Tvoje ogromno iskustvo, tvoje znanje, tvoj košarkaški entuzijazam, tvoju košarkašku emociju osjetila bi svaka osoba koja bi kročila nogom na taj isti teren, od one najmanje curice na terenu pa do najstarije osobe u publici.

A ono poslije terena, one naše košarkaške ćakule, onaj tvoj zarazni osmijeh, pozitivna energija i žar u očima kad pričamo o košarci, viruj da to tek nikad nećemo zaboraviti, tad smo od tebe najviše učili, tad smo upijali i bili zahvalni što takva jedna košarkaška ličnost i osobnost provodi vrijeme s nama.

– Cilj naše akademije je dugogodišnje košarkaško i sportsko profesionalno iskustvo naše trenerice prenijeti na djecu i mlade – piše na službenoj stranici tvoje košarkaške akademije.

Draga Žana u tome si uspila, budi ponosna jer mi itekako jesmo!

Obitelji, prijateljima i poznanicima izražavamo iskrenu sućut. Počivala u miru Božjem.

Ženski košarkaški klub Zadar.”

Muzej zadarske košarke prisjetio se utakmice finala Kupa Jugoslavije 1990. između šibenskog Elemesa i Crvene zvezde, koja se igra u prepunoj dvorani Jazine. Cijela zadarska dvorana tada je bila uz Šibenčanke koje su, predvođene baš Žanom Lelas, osvojile titulu.