27 ruj 2021
KK SONIK PUNTAMIKA Stipe Kuliš: “Prvenstveni cilj je ostanak u ligi, ali podignut ćemo letvicu”
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

KK SONIK PUNTAMIKA Stipe Kuliš: “Prvenstveni cilj je ostanak u ligi, ali podignut ćemo letvicu”

Posljednje pripreme pred početak nove sezone odrađuju i u drugom zadarskom premijerligašu KK Sonik Puntamika.

Momčad će u nove izazove povesti mladi stručnjak Stipe Kuliš kojemu će to ujedno biti i prvi seniorski angažman na poziciji glavnog trenera.

– Nije bilo problema s preuzimanjem ove dužnosti. Dugo sam u klubu, sredina i cijeli sistem su mi poznati. Neke prevelike promjene u mojoj glavi što se tiče pristupa i percepcije sredine apsolutno nema.

Pripremni dio, kako je odrađen?

– Ne možemo reći da je imao neku konzistentnu notu jer se ekipa formirala u hodu s obzirom na budžet kojeg imamo. Morali smo pametno s njim manipulirati. Čekali smo da određenim igračima koji su bile naše želje cijene padnu. Tako da se ekipa slagala u hodu, složena je na način na koji smo htjeli ali nam još nedostaje zajedničkog rada.

Dosta je bilo odlazaka (Gospić, Vrućinić, Runjić, Rašić, Petani, Vladović) ali i dolazaka (Petar i Gabrijel Marić, Tomas, Jurič, Vučić, Prskalo, Marčinković)?

– Dogodile su se velike promjene, zadovoljan sam igračima koji su došli, Karakterno i tehničko taktičkim mogućnostima zadovoljavaju sve naše kriterije. Posljednji je stigao Marčinković, veliko pojačanje s igračke i liderske strane. Puno dobrog će nam donijeti i veliki je užitak raditi i provoditi vrijeme na treninzima s njim i ostalim dečkima. Još gledamo tržište i vidjet ćemo hoćemo li još nekog dovesti.

Ciljevi od sezone koja počinje ovaj tjedan?

– Pred nas je stavljen jedan kriterij a to je ostanak u ligi, obzirom na budžet. Međutim, pokušat ćemo podići letvicu, s adekvatno složenim rosterom želja je iskompenzirati sve to i letvicu podignuti na jedan veći nivo.

Prvo kolo donosi gostovanje u Osijeku kod Vrijednosnica?

– Nadam se da ćemo odgovoriti na pravi način i da ćemo se u Zadar vratiti s bodovima – na kraju će Kuliš.