25 tra 2024
Kuglači Zadra pobjedom nad Grmoščicom najavili dobru sezonu
Kuglanje

Kuglači Zadra pobjedom nad Grmoščicom najavili dobru sezonu

Kuglači Zadra jučer su na svojim stazama u 1. kolu nove natjecateljske sezone Prve domaće lige rezultatom 6,5:1,5 (3797:3685) pobijedili Grmoščicu i tako na najbolji način najavili dobra izdanja kojih ove sezone ne bi trebalo izostati. Naime, Zadar je nakon dugo godina ponovno okupio ekipu koja je spremna možda otići i do samog kraja te nakon 2014. još jednom u vitrine kuglane na Mocirama donijeti trofej državnog prvaka.

Slovenac Boris Benedik i Srbin mađarskog porijekla Csongor Barany već u prvoj utakmici pokazali su se pravim pojačanjima, a uz provjerene i iskusne Marija Baljaka, Luke Ukalovića, Stanka Čote i Ivice Perića te mladih snaga poput Borne Bakrana, Andrije Božičevića i Matije Cindrića, Zadar uistinu djeluje kao momčad koja je spremna ugroziti višegodišnju dominaciju Zaprešića i Mertojaka.

Pokazalo se to već u prvom ovosezonskom dvoboju koji su Zadrani riješili u svoju korist već nakon dvije izmjene kada su na svojoj strani imali vodstvo od 4:0 i prednost od 123 drva. Ukalović je bio najefikasniji igrač utakmice sa 669 srušenih čunjeva, a pratili su ga Barany s 652 i Baljak s 643.

Zadrani u sljedećem kolu gostuju kod Rijeke koja je jučer kod kuće poražena od Željezničara.