27 ruj 2021
IVAN PERINČIĆ: “Pokazali smo karakter, želju i napredak u obrani i napadu”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Pokazali smo karakter, želju i napredak u obrani i napadu”

Košarkaši Zadra vratili su se s mini priprema u Poreču, u sklopu kojih su odigrali i tri utakmice. U prvoj su svladali Škrljevo rezultatom 73:64, dok su u preostale dvije poraženi od ruskog Jeniseja iz Krasnojarska sa po šest razlike. Prvo je bilo 76:82, a potom 69:75.

– Moram čestitati svojim igračima na pristupu, energiji i želji. Utakmica je bila u intenzitetu kao da je prvenstvena. Igrali smo protiv zaista kvalitetne momčadi, koja ima pet vrlo dobrih igrača. Nismo odustajali nijedne sekunde i to me najviše veseli. Pokazali smo karakter, želju te napredak u obrani i u napadu – rekao je nakon druge utakmice s Rusima Ivan Perinčić, trener Zadra.

Zadovoljan je bio je i Dražen Anzulović, trener Jeniseja.

– Svaka trening utakmica služi svojoj svrsi i nakon svake moramo napredovati. Zadovoljan sam trenutačnom formom. U drugoj utakmici sam dao više prilike ruskim igračima, jer Amerikanci nisu došli optimalno fizički spremni, a dvije utakmice u dva dana su preveliki rizik da bi ih stavio u punoj minutaži. Najvažnije je da smo prošli bez ozljeda. Odigrali smo dvije dobre pripremne utakmice, a Zadru želim dobru sezonu – rekao je Anzulović.

Navijače Zadra malo je zabrinula jedna fotografija s utakmice gdje Justin Carter leži na parketu s bolnom grimasom na licu.

– Imao je nezgodan pad u prvom poluvremenu pa ga iz predostrožnosti nismo više stavljali u igru – rekao je Perinčić i zaključio.

– Zahvaljujem se Draženu Anzuloviću što nam je izašao u susret, jer su nam baš trebale ovakve dvije utakmice. U drugoj smo igrali mnogo bolje nego u prvoj i trebamo nastaviti taj napredak.