19 kol 2022
Atletika

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN Franka i Brigita zapalile olimpijski plamen na Višnjiku

Na atletskom stadionu ŠC Višnjik u petak 10. rujna AK Alojzije Stepinac je tradicionalno obilježio Hrvatski olimpijski dan posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pedesetak članova svih uzrasnih kategorija kluba pokaznim je treninzima skrenulo pozornost na važnost bavljenja sportom te na značaj atletike kao bazičnog sporta u razvojnom putu sportaša.

Druženje, čiju su organizaciju potpomogli Hrvatski olimpijski odbor, Športska zajednica Zadarske županije, Športska zajednica Grada Zadra i Atletski savez Zadarske županije, započelo je simboličnim paljenjem olimpijskog plamena i edukativnim govorom o značenju plamena i same manifestacije.

Riječ je o događaju koji, osim važnosti bavljenja sportskom aktivnošću, promiče i olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Poveznica ove tradicionalne proslave olimpizma je zastava prijateljstva. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair-playa, prijateljstva i mira.

Ovaj dan posebno će pamtiti članice AK Alojzije Stepinac Franka Gvardiol i Brigita Strgačić, kojima je pripala čast paljenja olimpijskog plamena, ali i oni najmlađi atletičari, koji su se tijekom treninga s elementima igre silno veselili svakom dobrom rezultatu.

Prvi ozbiljniji nastupi ove mališane očekuju već u subotu 25. rujna na Jesenskom prvenstvu Zadarske županije u Kids’ Athletics natjecanju, koje će se održati na istom mjestu u sklopu Europskog tjedna sporta.