27 stu 2021
ATLETSKI MITING NA VIŠNJIKU Paola Borović skače pred domaćom publikom
Atletika

ATLETSKI MITING NA VIŠNJIKU Paola Borović skače pred domaćom publikom

U četvrtak, 23. rujna, u Športskom centru Višnjik održat će se međunarodno atletsko natjecanje Zadar SporT&Fest 2021 EAP Meeting, odnosno skraćeno Zadar EAP.

Prema popisu najavljenih natjecatelja, bit će to drugo najjače atletsko natjecanje u Hrvatskoj u ovoj godini, odmah iza svjetski poznatog zagrebačkog Hanžekovićeva memorijala. Očekuje se da će ovom događaju pribivati i visoki dužnosnici Svjetske i Europske atletske federacije.

Na Zadar EAP-u nastupit će stotinjak atletičarki i atletičara iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Italije, Malte, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije i drugih zemalja. Osobito zanimljive discipline u programu biti će troskok za atletičarke i skok u vis za atletičare.

U ženskom će troskoku snage odmjeriti Zadranka Paola Borović, seniorska prvakinja Hrvatske, Magdalena Perić, mlađa seniorska prvakinja Hrvatske te Maureen Herremans i Danielle Speck, prvakinja i viceprvakinja Nizozemske.

U muškom visu, uz Filipa Mrčića, seniorskog hrvatskoga prvaka te Martina Mlinarića, juniorskog državnog prvaka i sudionika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za juniore, nastupit će i Slovenac Sandro Tomassini, aktualni svjetski kadetski rekorder u ovoj disciplini, kao i Douwe Amels, trenutno najbolji nizozemski skakač u vis.

Zadar EAP se održat će se pod okriljem ugledne europske serije mitinga European Athletics Promotion (EAP) Circuit čime se Zadar u atletskom pogledu svrstava uz rame europskim središtima poput Ženeve i Budimpešte, koji su također domaćini mitinga iz ove serije.

Istovremeno sa Zadar EAP-om u Zadru se će se održati i četvrta Međunarodna konferencija o podacima u atletici – AthTech21 koju, uz Sveučilište u Zadru i ŠC Višnjik, organiziraju krovne međunarodne atletske udruge.

Organizatori Zadar EAP-a su Sveučilište u Zadru, ŠC Višnjik, Atletski savez Zadarske županije, te hrvatski sportsko-tehnološki startup TrackMeetings.Info.