03 pro 2023
Robert Sandalić: “Oči, ponašanje, volja i želja Bube Puleka i Lorensa Lokasa pokazuju da bi mogli postati vrhunski jedriličari u klasi 49 er”
Foto: Dubravka Pajk
Jedrenje

Robert Sandalić: “Oči, ponašanje, volja i želja Bube Puleka i Lorensa Lokasa pokazuju da bi mogli postati vrhunski jedriličari u klasi 49 er”

Na nedavno završenom Europskom juniorskom prvenstvu u jedrenju za klasu 49er, održanom u Češkoj, vrijedan rezultat postigla su dva mlada predstavnika Jedriličarskog kluba Uskok, Buba Pulek i Lorens Lokas.

Dečki su osvojili deveto mjesto u ukupnom poretku, dok su osmi bili među europskim posadama.

– Vrhunski rezultat za našu jako mladu posadu, iza koje su odlično odrađene pripreme. U konkurenciji 33 posade osvojili su zaista izvrstan plasman, koji je i sve nas u klubu iznenadio. Željni su rada, jako su nabrijani, a sada će sigurno biti još i više – kaže Robert Sandalić, sportski direktor JK Uskok.

Nama u Zadru klasa 49er posebno je draga.

– Istina, ranije su tu bili Pavle Kostov i Petar Cupać, zatim braća Fantela, a sada dolaze i ovi mladi momci. Naš dvosjed je već godinama najbolji u Hrvatskoj. Jednosjed smo malo stavili po strani, jer više volimo timsko jedrenje i dobro nam ide.

Jesu li Pulek i Lokas pravi nasljednici ranije spomenute četvorice?

– Nadam se da jesu, no to je krvav i težak put. Treba proći barem još osam godina do jednog pravog seniorskog rezultata. Međutim, njihove oči, ponašanje, volja i želja pokazuju da to mogu i žele, a to je jako važno – zaključio je Sandalić.