26 lip 2022
Veslanje

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA – PROBNA REGATA PRED HVP Osam odličja za veslače Jadrana

U organizaciji Veslačkog saveza Zagreba na Jarunu je održana probna regata pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo. U nedostatku pripremnih natjecanja uzrokovanih trenutačnom pandemijom korona virusa, veslači Jadrana iskoristili su regatu u Zagrebu kako bi se što bolje pripremili za glavno natjecanje sezone – Hrvatsko veslačko prvenstvo u Zagrebu.

Veslalo se u baterijama bez kvalifikacijskih utrka, a veslači Jadrana osvojili su ukupno osam medalja od čega četiri prva, dva druga i dva treća mjesta.

Prva mjesta zauzeli su Sara Žuvanić u samcu juniorki, Maris Milin i Natali Pera u dvojcu na pariće seniorki, Frane Bencun u samcu juniora i Viktorija Aleta i Dora Turčinov u dvojcu na pariće kadetkinja.

Drugo mjesto zauzeo je četverac na pariće kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić i Adi Hadžić te Mara Bencun u samcu mlađih juniorki. Treća mjesta osvajali su Luka Ivković u samcu juniora i Augustina Mihatov u samcu kadetkinja.

Četvrti su u dvojcu bez kormilar juniora bili Petar Miloš i Ivan Mustać, te četverac na pariće kadeta Bartol Cuković, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Toni Čurković.

Peta mjesta osvajali su dvojac bez kormilara juniora Luka Kovač i Bernard Murtić te četverac bez kormilara mlađih juniora Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer i Stipe Mihatov. Šeste su u dvojcu na pariće mlađih juniorki bile Petra Babara i Mihaela Kos dok su sedmo mjesto u dvojcu na pariće mlađih juniora zauzeli Matej Milin i Luka Petković.

Bila je to posljednja pripremna regata pred Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu od 16. do 19. rujna za sve kategorije, od kadeta, juniora do seniora.