27 stu 2021
NOGOMETNI KLUB ABECEDA Sanjamo iste snove
Domaći nogomet

NOGOMETNI KLUB ABECEDA Sanjamo iste snove

Peta je godina otkako s radom djeluje Nogometni klub Abeceda. S natjecanjima su startali 2017. godine i to s mlađim uzrastima. Tako je sve bilo do prošle sezone 2020/2021. kada je oformljena seniorska momčad koja je odmah u svojoj prvoj sezoni igranja postala prvak Druge županijske lige te se tako plasirala u rang više.

Seniori NK Abeceda

– Od samog starta želja nam je bila što prije pokrenuti seniorski pogon koji je ta lokomotiva koja sve vuče. Nije bilo lako, međutim, sretni smo. Trud se isplatio ali mi uvijek težimo nečemu višem – ističe predsjednik kluba, Ante Dokoza.

Klub i njihova škola nogometa u kratko vrijeme postali su prepoznatljivi, ne samo u Županiji, već i puno dalje.

Papaline- lanjski osvajači Županijske lige

– Jako smo ponosni što je jedan HNK Hajduk u nama prepoznao svog partnera . Međutim, i drugi hrvatski renomirani klubovi prate naš rad. Tako su trenutačnom u splitskom Hajduku naši Mate Božić, Frane Bobanović, Roko Ivčević, Vice Radoš, iz Osijeka je stigao i David Skukan. Roko Kapitanović je u Dinamu, članovi Rijeke su Mitar Pavičić i Fran Bušić, Donat Bubić je u Sesvetama – ističe voditelj Škole nogometa, Jure Perković.

Škola nogometa Abeceda

Svi njihovi mladi uzrasti ove godine napravili su iskorak.

– Točno, seniori su se plasirali u Prvu županijsku ligu dok su mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori izborili nastup u Drugu nogometnu ligu središte Split. Sa sve te četiri kategorije želimo pokušati napraviti još veći iskorak, međutim, to nam nije prioritet. Napredak naše djece je prvenstveni cilj, što se tiče seniorskog pogona, cilj je u sezoni koje je ispred nas ostanak u ligi.

Martin Erlić u posjeti Abecedi

Njihove dvije kategorije bile su i najbolje u Županiji.

– Prvaci smo postali s papalinama i pionirima. Dečki su stvarno igrali odlično, zaslužuju sve pohvale oni i njihovi treneri – zaključio je Perković.

Mlađi pioniri

Dodajmo da NK Abeceda u svojim redovima trenutačno ima oko 350 članova, njihova ženska sekcija usko je povezana sa ŽNK Donat a surađuju iz još dva županijska kluba, NK Nošk (Novigrad) i Nova Zora (Sveti Filip i Jakov) kojima posuđuju svoje igrače u dvije kategorije.

Dođi i budi i ti dio Abeceda tima