27 stu 2021
JUBILARNA TITULA Andrej Gaćina 10. put prvak Hrvatske!
Foto: HSTS
Stolni tenis

JUBILARNA TITULA Andrej Gaćina 10. put prvak Hrvatske!

Andrej Gaćina po 10. put u karijeri okitio se naslovom pojedinačnog prvaka Hrvatske! Do jubilarne titule zadarski stolnotenisač došao je u Vrsaru, koji je prvi put bio domaćin državnog prvenstva, a u finalu je pobijedio kolegu iz reprezentacije Tomislava Pucara s 4:2 u setovima.

– Išao sam na turnir kao i na svaki drugi, imao sam tri teška tri meča protiv reprezentativnih suigrača, bilo je i oscilacija u igri, ali izvukao sam sve. Presretan sam, ipak mi je ovo jubilarni deseti naslov, ne može se baš puno sportaša s time pohvaliti. Finalni meč bio je dosta težak, jer me Tomislav “zezao” sa svojom servom. Poveo sam 2:0, a onda je on promijenio servis. Dosad nikad nisam imao problema s tim, no ovo je bila novost u njegovoj igri. Odjednom sam osjećao da nemam prednost u igri. Kad je izjednačio na 2:2 rekao sam si da moram otvoriti igru na taj servis, pokušati “ukrasti poene” i eto, uz malo sreće, uspjelo mi je – kazao je Gaćina za službene stranice HSTS-a.

Pohvalio je i domaćina natjecanja.

– U Vrsaru je bilo super. Sigurno im nije bilo lako, jer su po prvi put domaćini državnog prvenstva, ali sve je bilo odlično. Od stolova, dvorane, poda, okruženja, baš nam je bio gušt ovdje igrati. Plus je što je ovo turistički grad. Hvala domaćinu na smještaju, lijepa gesta od njih. Samo mjesto je zanimljivo. Je, došli smo ovdje radi stolnog tenisa, ali lijep je osjećaj kad poslije prošećeš i vidiš more, rivu, ljude… Dok si klinac takve neke sitnice ne znaš cijeniti, ali kad si stariji, kao ja, onda te male stvari dodatno vesele.

Gaćinu sada očekuju pripreme za europski Top 16, a na upit hoće li i sljedeće godine braniti naslov prvaka Hrvatske, 35-godišnji Zadranin odgovara.

– Odgovor je isti kao i svake godine: Ako sam zdrav, vidimo se – zaključio je Andrej.