21 lip 2024
MEMORIJAL TOMISLAV KNEŽEVIĆ Zadar preko Puntamičana lako do finala
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
Domaća košarka

MEMORIJAL TOMISLAV KNEŽEVIĆ Zadar preko Puntamičana lako do finala

U polufinalu 16. Memorijalnog turnira “Tomislav Knežević” košarkaši Zadra pobijedili su Sonik Puntamiku s visokih 88:42. Zadar je pokazao kako je u ovom trenutku puno bolja i uigranija momčad od Puntamičana, što u konačnici sugerira i sam rezultat. Kada se još kaže i kako je Ivan Perinčić većim dijelom susreta igrao s “drugom postavom”, jasno je kako je razlika u kvaliteti u ovom trenutku nemjerljiva.

Sve to bilo je jasno već nakon uvodnih deset minuta utakmice, nakon kojih je Zadar imao prednost od 17 koševa, 28:11.

Izlaskom prve postave Puntamičani su ipak došli do zraka te su u prvih pet minuta druge četvrtine, kada je na parketu bila nominalno druga postava Zadra, odigrali nekoliko ravnopravnih minuta, spustivši prednost Zadra na 11 poena.

Povratkom na parket startera Mavre, Jordana, Cartera, Bursaća i Lukovića stvari su se opet vratile na svoje mjesto i Zadar je prvih 20 minuta zaključio s prednošću od 20 razlike, 52:32.

Iz rezultata je samo po sebi vidljivo kako su Zadrani u prvom dijelu imali visok postotak šuta, pogotovo iza linije za tri poena, što im je znatno olakšalo posao protiv ipak skromnog protivnika pred kojim je još puno posla u slaganju konkurentnijeg rostera i dostizanju prošlosezonskih izdanja.

Početak drugog dijela bio je preslika početka utakmice. Zadar je zaigrao s najjačim sastavom i u kratkom vremenskom periodu za još nekoliko koševa povisio prednost, a za razliku od prvog dijela, odlično je regirala i klupa pa je na kraju treće dionice bilo +32, 70:38.

Bilo je to dovoljno da posljednjih deset minuta na parketu provedu mladi Sikirić, Paponja, Buljan i Brala, koji su angažiranom igrom ostavili Puntamičane bez ubačaja iz igre više od osam minuta, kada je za tri pogodio Marić. Na kraju i više nego uvjerljiva pobjeda Zadra od 46 razlike.

Najefikasniji strijelac u pobjedničkim redovima bio je Antonio Jordano, koji je za nešto više od 21 minute provedene na parketu ubacio 12 koševa (4/4 za tri). Kod Puntamičana najefikasniji je bio Luka Tomas s 11 poena. 

Zadar će u sutrašnjem finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Oostende – Šibenka, koji počinje u 20:30.