07 lis 2022
ŽKK Zadar u Parku Vladimira Nazora brusi formu za početak nove sezone
Košarka

ŽKK Zadar u Parku Vladimira Nazora brusi formu za početak nove sezone

Košarkašice Zadra već su nekoliko dana u punom pogonu, pripremajući se za novu sezonu, u kojoj će nakon dugo godina igrati u drugom razredu domaće košarke, odnosno u Prvoj ligi, nakon što su prošle sezone izgubile premijerligaški status.

Ono što definitivno veseli, barem svakog mrvicu starijeg ljubitelja sporta u našem gradu, jest to da su Zadranke za početak priprema odabrale jednu od onih izvornih destinacija, na kojoj su se prije izgradnje moderne infrastrukture pripremali gotovo svi zadarski sportski kolektivi, Park Vladimira Nazora.

Čist zrak, brojne uzbrdice i nizbrdice te stabla i zelenilo, procijenili su u klubu, bolja je i izazovnija opcija od trčanja po tartanu i(li) betonu.

A sva aktivnost odvija se pod budnim okom Lare Nikpalj Vukorepe, koja je od ove sezone dio stručnog stožera i zadužena za fizičku pripremu. Što se glavnog trenera tiče, iz kluba su poručili kako će i ove godine ekipu voditi Samir Žuža.

– Iako je prošla sezona bila jako teška, od samog početka postavljeni su temelji kvalitetnog rada trenera i igračica te motivacija za napretkom i individualnim razvojem. U tom tonu i ozračju želimo nastaviti i ove natjecateljske sezone, ali s još većom motivacijom te većim postavljenim ciljevima za nadolazeću sezonu – dodali su iz ŽKK Zadar, u kojem se nadaju ekspresnom povraku u elitno društvo hrvatske ženske košarke.