19 kol 2022
HUMANITARNA AKCIJA Košarkaški trener Darko Frakin treba našu pomoć!
Foto: Basketball.hr
Košarka

HUMANITARNA AKCIJA Košarkaški trener Darko Frakin treba našu pomoć!

Na facebook stranici Košarkaškog kluba Diadora, Zadarske ljetne lige, ali i drugih klubova, objavljen je poziv na humanitarnu akciju za Darka Frakina, zadarskog košarkaškog trenera.

“Naš trener, kolega, prijatelj, veliki čovjek, Darko Frakin treba našu pomoć. Osim košarci, Darko je najbolje godine posvetio brizi o svojoj supruzi, koja se godinama borila s posljedicama operacije tumora na mozgu, a trenutačno se nalazi u hospiciju u Kninu, jer se fizički više ne može brinuti o njoj. U međuvremenu, Darko je i sam obolio. Prije četiri godine uklonjen mu je kancerozni bubreg, a sada mu i drugi bubreg otkazuje te mora na dijalizu. Na listu za transplantaciju ne može se upisati još godinu i pol dana.

Darko je primjer da je život daleko od hedonizma, sebe je posvetio drugima, nemajući vremena za sebe. Pri tome ga uvijek možemo vidjeti nasmijanog i na pitanje “Kako si?”, odgovorit će “Dobro!”. I ničim neće odati da ništa nije dobro. Do ovih dana crpio je energiju iz košarke, a sada više ni to ne može.

Pozivamo sve vas da pokažete svoju humanu stranu i financijski pomognete kolegi i velikom čovjeku. Uplate se mogu izvršiti na njegov tekući račun IBAN: HR3724070003106883294.

Budite tu jedni za druge i u radosti i nevolji!”