17 sij 2022
ŽKK ZADAR PLUS Šime Kraljević na čelu ekipe u povijesnoj sezoni
Košarka

ŽKK ZADAR PLUS Šime Kraljević na čelu ekipe u povijesnoj sezoni

Nakon što su posljednjih nekoliko dana u ŽKK Zadar Plus bili poprilično aktivni po pitanju dovođenja igračica, s kojima će zaigrati u svojoj premijernoj sezoni, među kojima su i neka poznata imena poput Ine Periše i Petre Pavičić, jučer su u klubu okončali potragu i za novim trenerom.

Izbor je pao na košarkaškog stručnjaka Šimu Kraljevića, koji je u karijeri već imao iskustva u vođenju ženskih ekipa, kako na klupi, tako i u kondicijskom dijelu, a najviše traga ostavio je u premijerligaškim klubovima Sonik Puntamici, koju je uveo u elitni razred domaće košarke te Šibeniku.

–  Radujem se suradnji s novoosnovanim klubom ŽKK Zadar Plus. Prihvatio sam ponudu vodstva kluba, jer smatram da cijeli projekt ima dobar potencijal za razvoj ženske košarke u Zadru. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo igračice i ja, uz pomoć svih ljudi u klubu, opravdati zadane ciljeve – kazao je Kraljević pri potpisu ugovora.

ŽKK Zadar Plus, kao novoosnovani klub, ove sezone natječe se u Prvoj ligi i to u skupini B, koju će dijeliti sa ŽKK Zadar, drugim zadarskim ženskim kolektivom, koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige.

Inače, Prva liga podijeljena je na dvije skupine, A i B. Obje broje po osam klubova, a nakon odigranih utakmica po skupinama prvoplasirani i drugoplasirani klubovi igraju Ligu za Prvaka i popunu ženske Premijer lige.