17 sij 2022
DIO ODBOJKAŠKOG SPEKTAKLA Vrijedne cure iz OK Zadar i “vjeverica” Ante Dujić
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Odbojka

DIO ODBOJKAŠKOG SPEKTAKLA Vrijedne cure iz OK Zadar i “vjeverica” Ante Dujić

Niti jedno veliko i međunarodno natjecanje ne može proći bez volontera, kao ni bez pojedinaca ili skupina koji su stalno tu negdje. Nikad u prvom planu, ali uvijek su na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Natjecanju u skupini C Europskoga prvenstva odbojkašica na Višnjiku, koje je došlo u završnu fazu, na svoj su način prilog dale i još uvijek daju i cure iz Odbojkaškog kluba Zadar (prije njih i Splićanke) čija je zadaća, uz ostalo, pobiranje i dodavanje lopta na utakmicama, brisanje podloge i slično.

– Skupinu djevojaka vodi i koordinira Ivana Obajdin iz Splita. Naše igračice mlađih kategorija rado su se odazvale i dobro su se pripremile za sve svoje zadaće – kaže Robert Kresoja, predsjednik OK Zadar.

Prije početka dnevnoga programa djevojke imaju okupljanje, podsjete se na svoje obveze, pripreme se i u danom trenutku nađu se na svojim mjestima uz teren.

– Sve to funkcionira dobro – ističe Kresoja.

Mlade odbojkašice tako su na određeni način dio velikoga natjecanja.

– Njima je to svakako zanimljivo. Koliko je moguće mogu pratiti igru, pojedine igračice i slično i uvijek će nešto i naučiti – kaže predsjednik zadarskog odbojkaškog kluba.

U četvrtak, 26. kolvoza, nakon utakmice Italija – Švicarska, prestat će i njihova uloga. Ostat će im za uspomenu i poneka majica ili kakav drugi suvenir, ali i sjećanja na EP.

No, osim djevojaka iz OK Zadar (a iz tog kluba na ovom događaju na Višnjiku u punoj su mjeri angažirani i Robert Kresoja, potom Marin Masnić, Antonio Surać, Domeniko Kresoja i Josip Jurinić), pratitelji svih utakmica nisu mogli ne zamijetiti i maskotu, simpatičnu vjevericu koji na svoj način obilježi svaku utakmicu. A tko je ta vjeverica!?, pitaju se mnogi. Kostim svaki dan navlači i svlači poznati zadarski brejker Ante Dujić. Eto…

Glede utakmica, Hrvatska će u utorak, 24. kolovoza u 17 sati igrati s Mađarskom, a u srijedu, 25. kolovoza u 21 sat s Italijom. Do sada naša reprezentacija ima omjer 3-0 bez izgubljenoga seta, dok je Italija također dobila sve tri utakmice, ali je izgubila set protiv Slovačke. Pobjeda s Mađarskom osigurala bi Hrvatskoj najmanje drugo mjesto u skupini prije odlaska u drugi krug u Beograd.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst: Bernard Paleka / ŠC Višnjik